Menu
Lindner Porzellanfabrik

Sailor Cup Porselein

Lindner Porzellanfabrik
Sailor Cup Porselein
  € 32,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen

  Algemene informatie

  Dat kan niet schudden.

  We hebben deze grote, bolvormige beker gemaakt door Lindner in Franken. Een soortgelijk model met een embleem in marineblauw werd in de jaren 1950 nog gebruikt door officieren van de Russische marine, en de weinige overgebleven originelen zijn sindsdien gewilde verzamelobjecten gewordenobjekten. We bedoelen niet dat deze beker onverwoestbaar is - maar hij is dik genoeg om warme dranken langer warm te houden. En als er een ruwe wind door de zee van dossiers waait en het bureau wordt omgestoten, kan de vorm, die naar boven toe taps toeloopt, er toch voor zorgen dat er niets over de rand uit de beker valt.

  Lindner. Wat duurt is porselein

  De productiviteit van de Lindner-porseleinfabriek in Küps in Opper-Franken is opmerkelijk: er is waarschijnlijk niets dat zij niet al uit porselein heeft gegoten. Een blik in de Lindner-hallen bevestigt deze veronderstelling onmiddellijk. Sinds de oprichting van het bedrijf eind jaren twintig zijn alle porseleinmallen daar zorgvuldig opgeslagen. De voorraad is uitgegroeid tot meer dan 30.000 porseleinen mallen. Veel ervan hebben al verzamelwaarde; sommige hebben een traditioneel ontwerp, andere zijn tijdloos modern en kunnen allemaal op elk moment opnieuw worden gebruikt, als de klant dat wenst. Lindner is niet onder de indruk of zelfs maar beperkt door categorieën. Van vingerhoeden en spaarpotten tot koffie- en serviesgoed en badkameraccessoires, het assortiment omvat alles wat denkbaar is - en wordt elk jaar aangevuld met nieuwe producten.

  Dit uitgebreide assortiment heeft de hoge kwaliteitsnormen van Lindner niet veranderd. Waar andere fabrikanten vertrouwen op geautomatiseerde processen ten gunste van grote volumes, blijft Lindner voortbouwen op traditioneel vakmanschap, dat inherent is aan de ervaring en knowhow van generaties. In plaats van het bakproces te verkorten of zelfs te combineren, krijgt de ruwe massa van kaolien, veldspaat en kwarts de tijd die het nodig heeft om in ongeveer 100 arbeidsgangen hoogwaardig porselein te worden. Alleen al het eerste vuur op 900 tot 1.000 °C duurt ruim 20 uur. Na het glazuren wordt het lichaam een tweede keer gebakken op 1.400 °C, opnieuw gedurende enkele uren. Alleen dan komt er een "wit goud" uit de oven dat deze naam echt verdient. Als u het net zo zorgvuldig behandelt en bewaart als Lindner zijn werkvormen, zult u er levenslang plezier van hebben.

  Let op:

  Niet geschikt voor de vaatwasser.

  Productinformatie

  Artikel nummer 43552

   Wit hard porselein. Handgemaakt, de opgegeven afmetingen zijn bij benadering. Volume 400 ml. Hoogte 9 cm, Ø 10 cm. Gewicht 420 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen