Menu

Saffier nagelvijl roestvrij staal

Saffier nagelvijl roestvrij staal
17,90 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
leeverbaar vanaf eind september, nu beschikbaar voor bestelling
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Zacht voor de nagels. Saffier dossier.

Het extra brede lemmet van deze saffiervijl is bekleed met de fijnst gekorrelde, blauw glinsterende saffiermineralen. Deze zijn diep ingebed in de roestvrijstalen blank, zodat ze niet uitbreken, zelfs niet na lange tijd, wat zorgt voor een nagelbeschermende functie met een lange levensduur. Saffiervijlen slijten zeer fijn en zijn daarom zeer geschikt voor vormvijlen. De ene kant is iets grover, de andere extra fijn. De heldere, enigszins afgeronde punt van de saffiervijl wordt gebruikt voor het reinigen van de nagels.

Dreiturm - Manicure-instrumenten uit Solingen

Deze roestvrijstalen manicure-instrumenten zijn afkomstig van de traditionele fabrikant J. A. Schmidt & Söhne in Solingen. Sinds 1856 draagt het bestek het handelsmerk Dreiturm. En tot op de dag van vandaag is het familiebedrijf, opgericht in 1829, niet alleen trouw gebleven aan zijn locatie in Solingen, maar vooral aan zijn handgemaakte productie. Vervaardiging moet hier letterlijk worden genomen, want het meeste werk wordt nog met de hand gedaan. Voor de schaar, bijvoorbeeld, zijn meer dan 80 werkstappen nodig. Van de eerste vormgeving van het onbewerkte stuk in de matrijs, via het harden en temperen, tot het slijpen en afwerken (het fijnslijpen): elk afzonderlijk instrument wordt met bijzondere zorg behandeld en is ontworpen om lang mee te gaan.

Kwaliteit die rendeert

De hoge kwaliteit is onder meer te herkennen aan de assemblage van de schaarhelften (boven- en ondermes) door middel van schroefdraad en schroef, aan de fijne loop en niet in de laatste plaats aan de nauwkeurige sluiting van de snijkanten (waden): deze mogen elkaar slechts op één punt raken en bij gesloten schaar alleen aan de bovenste snijkant; er moet dan een minimale spleet zichtbaar blijven tussen het boven- en ondermes. Bij het openen en sluiten verplaatst de interface zich naar de punt. Bij nagelknippers daarentegen is het andersom: de snijkanten worden bij de laatste knipcontrole zo strak gevijld dat de twee hoeken elkaar slechts op één punt in de punt raken. Daaronder blijft een smalle spleet vrij, die alleen tegen het licht zichtbaar is. Deze sluit volledig wanneer in de nagel wordt geknepen en knijpt de nagel gemakkelijk en schoon af.
Al deze handelingen en de zorg die eraan wordt besteed, vergen tijd en vooral veel intuïtie en ervaring - die geen enkele computer kan vervangen. Dit heeft zijn prijs, maar het loont de moeite omdat het bestek precies werkt en vooral lang meegaat.

Manicure instrumenten. Gemaakt in Solingen

Wat manicure-instrumenten betreft, kan worden gekozen tussen instrumenten van roestvrij staal en instrumenten van koolstofstaal. Koolstofstaal is harder en scherper dan roestvrij staal, dat roestbestendig is. Beide staalsoorten verschillen ook in prijs. Onze manicure-instrumenten worden gemaakt in Solingen, Duitsland. Wij kopen roestvrijstalen instrumenten van Dovo, Dreiturm en Pfeilring, en koolstofstalen instrumenten van Niegeloh. Wij combineren de belangrijkste instrumenten - aangevuld met nuttige accessoires - in manicurekoffers.

Productinformatie

Artikel nummer 204908

Roestvrij staal met saffier coating, het handvat is fijn mat. Extra breed blad, één kant iets grover, de andere kant extra fijn. Met heldere punt voor het reinigen van de nagels. Gemaakt in Solingen.
Lengte 13 cm, breedte 1,3 cm. Gewicht 14 g.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu