Menu

Røros lamswollen deken Bauhaus stijl

Groen
Røros lamswollen deken Bauhaus stijl
Groen
239,00 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 5-6 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

De rechte lijnen van het Bauhaus.

De Noorse weeftraditie wordt in deze dekens gecombineerd met de rechte lijnen van Bauhaus-designs. Naast hun krachtige kleurenpalet voelen de lamswollen dekens ook aangenaam zacht aan dankzij de dubbele ruwing van de stof.
In ons assortiment vindt u ook de bijpassende kussenhoezen van dezelfde zachte lamswol.

Door en door Noors. Røros Tweed

Het Noorse textielbedrijf Røros Tweed wordt gekenmerkt door een hoge mate van verticale integratie. Alle productieprocessen, van het scheren tot het weven, vinden plaats in Noorwegen, te beginnen met ontwerpen die tot stand komen in samenwerking met gerenommeerde - ook internationale - ontwerpers. Dat Røros Tweed zoveel aandacht besteedt aan zuiver Noorse productie, is ook te danken aan de waardering voor regionale tradities - maar niet alleen.

Bij voorbeeld

In het begin was er een sociale motivatie in Røros, de enige mijnstad van Noorwegen: de industrieel Peder Hiort (1715 tot 1789) had in zijn testament bepaald dat hij zijn fortuin zou gebruiken om wol te kopen, zodat de behoeftigen van Røros er textiel van konden weven in betaald thuiswerk. Ook Røros Tweed maakt deel uit van deze traditie van verantwoord handelen en zet de basisgedachte van de Hiort Foundation - technisch geavanceerd en ecologisch verantwoord - voort. De producten worden zodanig ontworpen en vervaardigd dat de gebruikte materialen kunnen worden hergebruikt en in de materiaalkringloop kunnen worden teruggebracht. Dit spaart hulpbronnen, bespaart op materiaalkosten en voorkomt verspilling.

Wol van Røros

Røros Tweed gebruikt alleen wol van schapenboerderijen uit de regio. De schapen leven en grazen vrij op de weide, ook al is het klimaat er uiterst streng. Dit is tegelijkertijd een groot voordeel, omdat ongedierte zich in de eerste plaats niet in de wol nestelt. Chemische behandeling is dus niet nodig. Dankzij de natuurlijke levensomstandigheden van de schapen heeft Noorse scheerwol nog een andere bijzondere eigenschap: Het is zeer elastisch. Als je de ruwe wol met je handen samenknijpt en dan loslaat, krijgt ze snel haar oorspronkelijke volume terug. Deze elasticiteit zorgt ervoor dat de dekens van Røros zo volumineus zijn - en dat ook lang blijven.

Productinformatie

Artikel nummer 69992

100% scheerwol. Herkomst Noorwegen. Handwas tot 30 °C met wolwasmiddel. Gemaakt in Noorwegen.
130 × 200 cm. Gewicht 1.300 g.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu