Menu
Ronson

Ronson Benzine Aansteker Messing

Ronson
Ronson Benzine Aansteker Messing
  € 99,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Leeverbaar vanaf eind januari, nu beschikbaar voor bestelling

  Algemene informatie

  Een eeuwige favoriet in de letterlijke zin van het woord

  De Ronson Standard uit 1943 was, zoals men zegt: eenvoudig en oerdegelijk, gewoon een standaardmodel zonder opsmuk. Het goede stuk was ooit wijdverbreid - en het is zo robuust dat er nog steeds exemplaren uit de begintijd op de tweedehandsmarkt verschijnen. Als een kind van zijn tijd heeft het een transparant geborsteld messing oppervlak en zichtbare mechaniek. De stenen aansteker op benzine kan worden gevuld met gewone aanstekerbrandstof en vuursteen.

  In het begin het vuur. Uiteindelijk is het spul

  Het duurde even voordat het menselijk vernuft de Homo sapiens in de vorm van een aansteker ter beschikking stelde wat vuursteen en vuurboren waren voor de vroege hominiden. De eerste moderne aanstekers ontstonden aan het begin van de 19e eeuw, de zakaansteker werd ontwikkeld aan het begin van de 20e eeuw. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze op een constructieve manier al het materiaal combineren dat gebruikt wordt om vuur te maken: Brandstof (benzine en katoenen lont of gas), vonkgenerator (vuursteen of piëzo-elektrisch kristal) en het vonkontstekingsmechanisme (wrijvingswiel of slagijzer).

  Pioniersgeest en kwaliteitsbewustzijn

  Een van de pioniers op dit gebied was de Amerikaanse fabrikant Ronson, die al in 1913 patent aanvroeg op een zakaansteker. Al snel stond de naam Ronson voor technisch innovatieve en goed ontworpen aanstekers. Een wereldwijde uitbreiding volgde, onder andere met de in 1930 opgerichte dochteronderneming in Engeland, waarvan wij jaren geleden ook een model, de Varaflame, in ons assortiment hadden. Onlangs zijn sommige Ronson-aanstekers opnieuw geproduceerd - door de huidige eigenaar van de merkrechten in Azië.

  Productinformatie

  Artikel nummer 202479

   Messing. Lengte 4 cm, breedte 1,4 cm, hoogte 5 cm. Gewicht 58 g. Geleverd in een geschenkdoos.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen