Silampos

Roestvrij stalen braadpan

Silampos
Roestvrij stalen braadpan
  € 109,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Voor alles wat lang kookt

  Een ondiepe, brede pan - voor alles wat op laag vuur gestoofd of langer gestoofd moet worden (vlees of groenten). Uit de serie roestvrijstalen potten van Silampos in Portugal.

  Energiebesparend koken. Silampos voor Manufactum

  Opmerkelijk aan deze dikwandige roestvrijstalen potten is dat ze in Europa worden gemaakt - meer precies: in Portugal, en wel in het noorden van het land in een klein stadje ten zuidoosten van Porto. Opmerkelijk is ook dat ze uitdrukkelijk uitnodigen om het eten op een energiebesparende manier te bereiden. Dat komt omdat niet alleen de bodem, maar het hele lichaam van de pan uit drie lagen bestaat, met een kern van aluminiumlegering en buitenlagen van roestvrij staal, waardoor de warmte gelijkmatig wordt verdeeld en lang kan worden opgeslagen. Daarom is het voldoende om de kookplaat niet hoger dan middelhoog te zetten - zelfs als het recept vraagt om vloeistoffen snel aan de kook te brengen of stukken vlees te schroeien. De fabrikant raadt zelfs aan potten en pannen een paar minuten voor het einde van het kookproces volledig van de kookplaat te halen om de restwarmte die in het materiaal is opgeslagen ten volle te benutten. Terwijl de potten en pannen aan de binnenkant zijn gemaakt van voedselveilig roestvrij staal 18/10, hebben ze aan de buitenkant een speciale ferromagnetische coating, zodat ze ook zonder problemen op inductiekookplaten kunnen worden gebruikt. Bovendien zijn de handgrepen van de pannen met hun kleine uitsparing onderaan (als koudebrug) geoptimaliseerd voor gebruik op de open vlam van het gasfornuis. In deze professionele versie is het kookgerei in Portugal alleen verkrijgbaar bij groothandels voor de horeca - en in Duitsland nu ook exclusief bij Manufactum. Het bedrijf Silampos is opgericht in 1951 en heeft in de loop der jaren een goede reputatie opgebouwd als specialist in roestvrij staal. De eerste Portugese snelkookpan veroorzaakte een sensatie in de jaren 1960.

  Productinformatie

  Artikel nummer 19196

   Roestvrij staal 18/10. Met deksel. De handvatten zijn geklonken. Volume 2,5 l. Ø 24 cm, breedte 35 cm, hoogte 9 cm. Gewicht 1,1 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen