Pike Brothers

Roamer Pants

Blauw
Pike Brothers
Roamer Pants
Blauw
  Blauw
  € 159,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Echte werkkleding

  Authentiek van materiaal en afwerking is deze recht gesneden jeans met een hoge tailleband. Hun oorsprong ligt in Amerika in het begin van de jaren dertig, een tijd waarin denim broeken uitsluitend arbeidersbroeken waren. Je kunt het zien en voelen: de ruwe denim voelt nog ruw aan, in het begin bijna board-achtig. Het is geweven op oude schietspoelweefgetouwen, de zichtbare zelfkant is een teken van zijn oorsprong. Het spreekt vanzelf dat een dergelijke jeans een inwerkperiode nodig heeft.

  Qua snit vertonen de broeken alle details van hun tijd. Naast riemlussen hebben ze klinknagelknopen voor het bevestigen van bretels en de "cinch back strap", de verstelbare stang in de achterste tailleband om de wijdte aan te passen. Dat was nodig omdat de keuze aan maten in die tijd veel kleiner was - als de broek te wijd was, trok je gewoon de "riem" strakker aan. Hetzelfde gold voor de lengte: als de broekspijpen te lang waren, werden ze gewoon wat omgeslagen.

  Pike Brothers. Beproefd, maar niet verouderd

  Het label Pike Brothers uit Bad Feilnbach in Opper-Beieren bewijst met zijn kledingstukken uit de wereld van de werkkleding volgens historische modellen dat goed uitzien en praktisch gebruik elkaar geenszins uitsluiten. Terwijl andere bedrijven creatieve geesten gebruiken om de coupes uit te werken, verzamelt, ontleedt en reconstrueert Pike Brothers ten slotte historische originelen uit de meest uiteenlopende werkgebieden en met de meest uiteenlopende materiaaleisen: coupes worden 1:1 genomen, stoffen worden opnieuw uitgegeven in samenwerking met traditiebewuste weverijen en, last but not least, de kledingstukken worden met de hand gemaakt in geselecteerde Europese kleermakerijen. Zo ontstaan producten die niet alleen visueel een verhaal vertellen, maar die net als hun modellen ook zeer functioneel zijn en het hoogste comfort bieden - ongeacht de activiteit.

  Bericht:

  Het kledingstuk kan afgeven op lichtgekleurde materialen zoals andere kledingstukken, meubels en meubelstoffen.

  Algemene productinformatie

  Productinformatie

  Artikel nummer 20515

   100% katoen. Bevat niet uit textiel bestaande delen van dierlijke oorsprong: Leren label. Metalen klinknagelknopen en gesp. Gemaakt in Turkije. Raw denim 11 oz, niet voorgewassen.

   Wasvoorschrift

   text
   Handwas maximum temperatuur ( 40 °C )
   text
   Niet bleken
   text
   Niet drogen in droogtrommel
   text
   Zooltemperatuur ( 110 °C ) maximum
   text
   Professionele droogkuis Mild proce
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen