Menu

Rieten krans

Rieten krans
  € 199,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Uitverkocht, niet langer beschikbaar

  Algemene informatie

  Minimalistisch, opvallend, multifunctioneel

  Deze drie woorden beschrijven kort maar krachtig de Wichernkranz van 3,5 mm dik staal. Het minimalistische ontwerp maakt het een opvallende blikvanger in elke kamer of omgeving. Zijn multifunctionaliteit resulteert zelfs op drie niveaus: U kunt hem zowel buiten als binnen gebruiken, ophangen aan het sterke sisalkoord of zelfs rechtop zetten, uitsluitend versieren met waxinelichtjes en kaarsen of met andere ornamenten zoals takjes en bloesems. De kaarsenscharnier is geschikt voor waxinelichtjes van gebruikelijke handelsafmetingen en voor kaarsen tot een diameter van 4,5 cm. Als u de rieten krans ophangt, kunnen verdere decoratieve elementen, bijvoorbeeld kerstkousen, worden bevestigd aan de vier haken van de "voeten". Buiten zal het geoliede staal na verloop van tijd een natuurlijke patina ontwikkelen, waardoor het opvallende uiterlijk nog beter tot zijn recht komt.

  Terugblik: een overzicht voor de lange termijn

  De adventskalender in zijn oorspronkelijke vorm - dat is de Wichernkranz. We danken de uitvinding ervan aan de Hamburgse theoloog en sociaal pedagoog Johann Hinrich Wichern (1808 -1881). Samen met Hamburgse burgers stichtte hij het Rauhe Haus, een soort kinderreddingsdorp, waar hij arme kinderen opving die onhandelbaar waren geworden. Natuurlijk werd Wichern ook tijdens de Advent voortdurend geconfronteerd met de vraag naar zijn lasten: Hoe lang nog tot Kerstmis? Om de kinderen een gemakkelijk overzicht te geven, bouwde hij in 1839 een oud wagenwiel om tot een houten krans met 20 kleine en vier grote kaarsen. Zo konden de kinderen gemakkelijk zelf tellen hoeveel dagen er nog restten tot Kerstmis. In de loop der tijd ontwikkelde de Wichern-krans zich tot de adventskrans zoals wij die nu kennen: met vier kaarsen voor de adventszondagen.

  Productinformatie

  Artikel nummer 203839

   Staal geolied (met lijnolie). Ø 52 cm, hoogte 4,5 cm. Koord van sisal, Ø 5 mm, lengte 8 m. Gewicht 3,3 kg. Materiaal dikte 3,5 mm. Kleur zwart. Levering zonder kaarsen. Als de rieten krans buiten hangt, zal hij gelijkmatig oxideren.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen