Menu

Richmond Bijenkorf Ketel

Richmond Bijenkorf Ketel
  € 389,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 4-5 dagen

  Algemene informatie

  Klassieke vorm: Bijenkorf.

  Engelser dan dit wordt het niet. Tenminste wat theeketels betreft. Dit exemplaar, de "Beehive" met zijn karakteristieke vorm, is altijd een van de populairste geweest bij zijn fabrikant Richmond Kettle in Norfolk. De koperslagers in het oosten van het land bestaan al sinds 1893, en tot op de dag van vandaag werken ze veel met het oude gereedschap. Het ligt voor de hand de uitstekende thermische geleidbaarheid van het edelmetaal te benutten voor een ketel. Het enige nieuwe aan dit model is dat de bodem niet van massief koper is - zoals het lichaam van de waterkoker - maar van ferromagnetisch roestvrij staal, zodat de bijenkorfketel in dit eigentijdse ontwerp ook op inductiekookplaten kan worden gebruikt.

  Water en theeketels. In een oude vorm voor een goede reden.

  Onze waterkokers hebben niet voor niets een zeer traditionele vorm: ze moeten grote hoeveelheden water snel en energiebesparend verwarmen. Dit betekent voor hun lichaamsvorm: weinig bovenoppervlak, maar een groot basisoppervlak, omdat de warmte over het basisoppervlak naar binnen stroomt (zoals gewenst), maar over het oppervlak weer naar buiten straalt (ongewenst). Anders: een hoge schenktuit om te voorkomen dat het borrelende water eruit spat, en een stevig handvat om de ketel stevig vast te houden.

  Productinformatie

  Artikel nummer 23561

   Ketel van massief koper, binnenin vertind. Grondplaat van roestvrij staal en ferromagnetisch. Messing klinknagels. Dekselknop van hittebestendig plastic. Made in England. Deel 2 l. Voet Ø 19,5 cm, breedte 24,5 cm, hoogte 22,5 cm. Gewicht 1000 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen