die Blechfabrik

Rekenmachine Consul

die Blechfabrik
Rekenmachine Consul
  € 24,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Een opgeleide aap

  In 1889 werd in München een apparaat gepatenteerd als "rekenapparaat voor vermenigvuldigen en delen". De populairste vertegenwoordiger van dit apparaat is de "Consul" rekenaap, die tot in de jaren 1970 in de VS werd vervaardigd, maar nu alleen nog in India wordt geproduceerd. Het vermenigvuldigt (maximum factor 12) en deelt (maximum dividend 144) letterlijk met handen en voeten.

  Rijk aan details en zorgvuldig vervaardigd. Tinnen speelgoed uit Europa

  Wij willen niet moe worden te benadrukken hoe klein het aandeel van in Europa vervaardigd mechanisch tinnen speelgoed is en binnenkort geheel zal verdwijnen. Sinds de verplaatsing van bijna alle tinnen speelgoedproductie naar het Verre Oosten zijn de overgebleven fabrikanten in dit land (en in de rest van Europa) vaak aan hun lot overgelaten. Sommige klassiekers die tientallen jaren lang werden geproduceerd, zoals de Kalkulationsaffe Consul, zijn praktisch verdwenen - we hebben slechts één fabrikant gevonden die ze in India produceert: De plaatwerkfabriek uit Düsseldorf heeft nu niet alleen productiefaciliteiten in de buurt van Neurenberg, maar ook in New Delhi en Shanghai. En toch vervaardigt die Blechfabrik historisch blikken speelgoed onder het motto "behoud van het historische juweel". Om dit voornemen waar te maken worden de modellen hoofdzakelijk met de hand gemaakt, zo mogelijk met behulp van historische modellen en origineel stempelgereedschap.

  Let op:

  Verzamelmodel. Niet geschikt voor kinderen onder de 14 jaar.

  Productinformatie

  Artikel nummer 78012

   Reproductie van de mechanische rekenmachine "Consul" uit 1916. Gedrukt uit plaatstaal, met uitklapbare beugel om te staan. Gemaakt in India. 16,5 × 15 × 1,5 cm. Gewicht 190 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen