Menu

Rekenmachine Consul

Rekenmachine Consul
  € 24,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 4-5 dagen

  Algemene informatie

  Een opgeleide aap

  In 1889 werd in München een apparaat gepatenteerd als "rekenapparaat voor vermenigvuldigen en delen". De populairste vertegenwoordiger van dit apparaat is de "Consul" rekenaap, die tot in de jaren 1970 in de VS werd vervaardigd, maar nu alleen nog in India wordt geproduceerd. Het vermenigvuldigt (maximum factor 12) en deelt (maximum dividend 144) letterlijk met handen en voeten.

  Rijk aan details en zorgvuldig gemaakt. Tinnen speelgoed uit Europa

  Wij worden niet moe te benadrukken hoe klein het aandeel van het in Europa vervaardigde mechanische tinnen speelgoed is en binnenkort volledig zal verdwijnen. Sinds de verplaatsing van bijna alle tinnen speelgoedproductie naar het Verre Oosten, zijn de resterende fabrikanten in dit land (net als in de rest van Europa) vaak aan hun lot overgelaten. Wij hebben enkele van hun producten verzameld: historische auto- of tractormodellen en bijbehorende aanhangers of een kabelbaan. Voor de trekkers heeft de firma Kovap in Nový Hrádek in Tsjechië oude werktuigen gedeeltelijk gereactiveerd en monteert voor ons weer stalen velgen in plaats van kunststof velgen. Alle voertuigen en aanhangers zijn in schaal 1:25, dus ze passen op modelspoorbanen in schaal 1:22,5. Sommige klassiekers die decennia lang werden geproduceerd, zoals de Calculation Ape Consul, zijn praktisch verdwenen - we hebben alleen een fabrikant in India gevonden die ze nog produceert.

  Let op:

  Verzamelmodel. Niet geschikt voor kinderen onder de 14 jaar.

  Productinformatie

  Artikel nummer 78012

   Reproductie van de mechanische rekenmachine "Consul" uit 1916. Gedrukt uit plaatstaal, met uitklapbare beugel om te staan. Gemaakt in India. 16,5 × 15 × 1,5 cm. Gewicht 190 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen