Helios

Porseleinen zonnewijzer met bloemenklok

Helios
Porseleinen zonnewijzer met bloemenklok
  € 74,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Zonlicht als klok

  Bloemen volgen de hartslag van de natuur - en toch hun eigen tijd. Kijk wat beter naar de bloemen in uw tuin en u zult het merken: Hun bloemen openen en sluiten regelmatig op hetzelfde moment van de dag. Goudsbloemen of daglelies, bijvoorbeeld, kunnen aangeven hoe ver de ochtend is gevorderd. Op de middag vouwt de ene zijn ver bloeiende bloemblaadjes op, terwijl de andere alleen zijn kelken opent voor de zon. De beroemde Zweedse natuuronderzoeker Carl von Linné was de eerste die dit verschijnsel van dichtbij bekeek. In 1745 liet hij een bloemenklok installeren in de botanische tuin van Uppsala in Zweden, en tot op de dag van vandaag wordt gezegd dat hij met behulp daarvan de tijd altijd tot op vijf minuten nauwkeurig kon aangeven. Ook onze zonnewijzer met historisch bloemmotief geeft de tijd met dezelfde precisie aan. Zo wordt de ene natuurlijke klok prachtig gecombineerd met de andere: de klokplaat is handgemaakt van wit porselein, de veelkleurige decoratie wordt aangebracht door zeefdruk en later in de oven bij 800 °C in het glazuur gebakken. Het centrale element van elke zonnewijzer is de schaduwprojector, die in dit geval geheel van roestvrij staal is gemaakt.

  Productinformatie

  Artikel nummer 202759

   Wit porselein met krasbestendig, waterdicht oppervlak; weer- en vorstbestendig. De veelkleurige decoratie van keramische effen kleuren wordt door zeefdruk aangebracht en in het glazuur gebakken. De centrale halve bol van roestvrij staal houdt de schaduwgever in de hoek van de breedtegraad (50° N). Plaat Ø 15,5 cm, dikte 5 mm. Roestvrijstalen kogel Ø 1,8 cm, kompas Ø 8 mm. Totale hoogte met schaduwwerper 6 cm. Gewicht 285 g. Drie rubberen voetjes op de bodem. Plaats uw zonnewijzer op een zonnige vensterbank (binnen) of het hele jaar door buiten. (Geïllustreerde instructies zijn bijgevoegd).
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen