Lindner Porzellanfabrik

Porseleinen tinnen konijntje

Lindner Porzellanfabrik
Porseleinen tinnen konijntje
  € 49,90
  € 18,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Uitverkocht, niet langer beschikbaar

  Algemene informatie

  Voor het paasnest in het paasei.

  Lindner maakt deze eivormige bonbonnière van wit porselein. Het ziet er net zo decoratief uit als standaard naast het paasboeket als als geschenkverpakking voor lieve paasgroeten. Het deksel van de bonbonnière kan veilig worden vastgepakt en verwijderd van het zittende konijntje - en dankzij de robuustheid van het porselein hoef je niet eens aan de oren van Master Lamp te trekken.

  Van vliegende bellen en vruchtbare konijntjes

  Wat zou Pasen zijn zonder de paashaas en zijn paaseieren? Voor het feest van de wederopstanding van Christus zijn zijn onvermoeibare inspanningen heel zinvol, aangezien de vruchtbare haas traditioneel wordt beschouwd als een symbool van vruchtbaarheid. Zelfs in streken waar de vos, de koekoek, de ooievaar of zelfs de kerkklokken die vanuit Rome naar huis vliegen oorspronkelijk de kleurrijke eieren brachten, heeft de paashaas zich allang opgeworpen als de enige eierleverancier. Daarom zijn we het eens met Wilhelm Busch: "Het is het paasfeest elk jaar / behoorlijk belastend voor de haas."

  Lindner. Wat duurt is porselein

  De productiviteit van de Lindner-porseleinfabriek in Küps in Opper-Franken is opmerkelijk: er is waarschijnlijk niets dat zij niet al uit porselein heeft gegoten. Een blik in de Lindner-hallen bevestigt deze veronderstelling onmiddellijk. Sinds de oprichting van het bedrijf eind jaren twintig zijn alle porseleinmallen daar zorgvuldig opgeslagen. De voorraad is uitgegroeid tot meer dan 30.000 porseleinen mallen. Veel ervan hebben al verzamelwaarde; sommige hebben een traditioneel ontwerp, andere zijn tijdloos modern en kunnen allemaal op elk moment opnieuw worden gebruikt, als de klant dat wenst. Lindner is niet onder de indruk of zelfs maar beperkt door categorieën. Van vingerhoeden en spaarpotten tot koffie- en serviesgoed en badkameraccessoires, het assortiment omvat alles wat denkbaar is - en wordt elk jaar aangevuld met nieuwe producten.

  Dit uitgebreide assortiment heeft de hoge kwaliteitsnormen van Lindner niet veranderd. Waar andere fabrikanten vertrouwen op geautomatiseerde processen ten gunste van grote volumes, blijft Lindner voortbouwen op traditioneel vakmanschap, dat inherent is aan de ervaring en knowhow van generaties. In plaats van het bakproces te verkorten of zelfs te combineren, krijgt de ruwe massa van kaolien, veldspaat en kwarts de tijd die het nodig heeft om in ongeveer 100 arbeidsgangen hoogwaardig porselein te worden. Alleen al het eerste vuur op 900 tot 1.000 °C duurt ruim 20 uur. Na het glazuren wordt het lichaam een tweede keer gebakken op 1.400 °C, opnieuw gedurende enkele uren. Alleen dan komt er een "wit goud" uit de oven dat deze naam echt verdient. Als u het net zo zorgvuldig behandelt en bewaart als Lindner zijn werkvormen, zult u er levenslang plezier van hebben.

  Productinformatie

  Artikel nummer 202704

   Wit geglazuurd porselein. Volume schotel 450 ml. Totale hoogte 15,5 cm, lengte 15 cm, breedte 12 cm. Gewicht 640 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen