Menu

Plantenbak Gerecycleerde Vezel

30 L
Plantenbak Gerecycleerde Vezel 30 L
Plantenbak Gerecycleerde Vezel
30 L
8,90 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.05.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Pro recycling.

Het is duidelijk dat de gebruikelijke kleine en grote plastic plantenbakken wereldwijd bergen afval produceren. Voor commerciële tuinbouwers en particuliere tuiniers kunnen de containers echter in een ander opzicht problematisch zijn. In de harde plastic bakken treedt vaak zogenaamde ringwortelvorming op, waarbij individuele wortelstrengen rond de wortelkluit gestaag in lengte toenemen, maar nauwelijks fijne wortelstructuren vormen. Deze zijn echter essentieel voor de opname van voedingsstoffen en water, en als ze niet in voldoende aantallen aanwezig zijn, kan dit een gezonde groei van de plant verhinderen.

Nieuws van de kwekerij.

In tegenstelling daarmee wordt de wortelgroei in deze plantenbakken juist gestimuleerd. De eenvoudige zakken zijn gemaakt van een speciale gerecycleerde vezelstof, gemaakt van PET-flessen die niet meer worden gebruikt en waarin de wortels van de plant vast komen te zitten. Op die manier worden zij voortdurend gestimuleerd om fijne wortels te vormen: zeer vergelijkbaar met wat in de volle grond onder de grond gebeurt. De containers zijn zeer licht, robuust en kunnen aan de grote handvatten als een tas worden gedragen. Het water loopt weg. En als de "plantzakken" niet in gebruik zijn, kunnen ze klein worden opgevouwen en nemen ze nauwelijks bergruimte in. (Ze zijn evenzeer geschikt als winterbescherming voor potplanten of als container voor het verzamelen van oud papier, bladeren of fruit).

Productinformatie

Artikel nummer 14777

Gemaakt van gerecycleerde PET waterflessen.
Ø 35 cm. Hoogte 30 cm. Gewicht 150 g. Volume 30 l.
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Neem contact met ons op

Of het nu gaat om advies, reserveonderdelen of speciale verzoeken - onze klantenservice behandelt al uw vragen en zorgen op een persoonlijke en goed onderbouwde manier.

U kunt ons van maandag tot en met vrijdag bereiken op 0800 26 26 101 of op elk gewenst moment op info@manufactum.nl

.

Cadeaubonnen

Het is goed voor alles: Met onze PDF-cadeaubonnen kan je kiezen uit het volledige Manufactum-assortiment. Kies een motief dat je kan versturen via e-mail of uitprinten en persoonlijk aanbieden, onmiddellijk na het plaatsen van je bestelling.

Bestel Nu
Menu