Palaterra Betriebs- und Beteiligungsgesellschaft

Plantaardige houtskool voor de productie van Terra Preta

Palaterra Betriebs- und Beteiligungsgesellschaft
Plantaardige houtskool voor de productie van Terra Preta
  € 74,90
  € 27,90Basisprijs: € 0,56/lalle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Uitverkocht, niet langer beschikbaar

  Algemene informatie

  Maak de grond goed. Met plantaardige houtskool.

  Sterk verdichte, lemige tuingronden profiteren evenzeer van een toepassing van Terra Preta als eerder lichte, zanderige ondergronden. Wij bieden hier het originele product aan: zuivere plantenhoutskool, waarmee u de grond in uw tuin kunt verbeteren en zelf heel gemakkelijk zwarte grond kunt maken. Bij deze zelfbereiding wordt de plantaardige houtskool geladen met voedingsstoffen en organisch materiaal. Brandnetelmest, compostthee of vloeibare mest zijn bijvoorbeeld de meest geschikte toevoegingen. U moet de vloeistof twee of drie dagen laten inwerken voordat u het mengsel op uw bedden aanbrengt. Het toevoegen van klei of steenmeel kan het vitaliserende effect op de bodem nog versterken. U kunt het voedselrijke mengsel rechtstreeks in de grond werken of ongeveer een handvol toevoegen aan het plantgat bij het planten van nieuwe houtachtige planten en zeer productieve groenten. Gewoon bedekken met een beetje aarde, de plant erop zetten, het plantgat vullen en ten slotte krachtig water geven. Dit biedt de wortels een langdurig voedings-waterdepot dat zij afzonderlijk kunnen "aanboren" en dat hun ideale startomstandigheden biedt. Je kunt zelfs je compost goed doen met de geactiveerde plantaardige houtskool. Grondig belucht, niets staat een gelijkmatige rotting van het tuinafval in de weg. Bovendien worden onaangename geuren en rotting voorkomen. De resulterende zwarte grond behoudt jarenlang zijn vruchtbaarheid, zodat u uw planten ook minder hoeft te bemesten en vocht langer in de tuingrond blijft opgeslagen.

  Terra Preta. Zwarte aarde.

  De term terra preta verwijst naar een vruchtbare, diepe zwarte grond in het Amazonegebied. Onderzoek suggereert dat sommige afzettingen meer dan 4000 jaar oud zijn. Zij verwijzen naar de traditionele praktijk van de inheemse volkeren van Zuid-Amerika om de grond waarop zij voedsel verbouwen te verrijken met een mengsel van gefermenteerde plantenresten, mest en uitwerpselen, kleischilfers en houtskool van hun eigen haarden. Zo zijn zij in staat duurzame, vraaggerichte landbouw te bedrijven op de voedselarme ondergrond van het tropisch regenwoud.

  Goed wordt beter. Plantaardige houtskool in de tuin.

  Zwarte grond bewijst het: Onder bepaalde omstandigheden kan plantaardige houtskool bijdragen tot humusvorming, bodemverbetering en een aanzienlijk geoptimaliseerde nutriëntenvoorziening. Dankzij zijn poreuze structuur heeft pure plantaardige houtskool een enorm groot oppervlak, dat volgens de deskundigen kan worden geladen met voedingsstoffen en verlevendigd door micro-organismen en bodemschimmels. Palaterra® in Hengstbacherhof, Rijnland-Palts, heeft daarom, voortbouwend op de rijke ervaring van de inheemse volkeren van Zuid-Amerika, een gespecialiseerd proces ontwikkeld waarbij plantenresten worden samengebracht met plantaardige houtskool, kleimineralen en micro-organismen en met een biologisch proces worden behandeld. Het geheim zit hem in de fermentatie: net als bij de productie van zuurkool worden in grote fermentatiemolens onder uitsluiting van lucht de ideale omstandigheden gecreëerd voor de anaërobe conservering van het plantaardige materiaal. Daarbij worden waardevolle enzymen, vitaminen en humuszuren geproduceerd, zoals die van nature voorkomen in humusgronden, turf en Braunhoutskool. De bovengenoemde plantaardige koolstof fungeert als katalysator door de processen te stabiliseren en te bufferen en de daaruit voortvloeiende plantenvoedingsstoffen op te slaan. Waardevolle bodemschimmels nestelen zich op het oppervlak van de plantaardige koolstof, die later de planten in de tuin uitgebreid voeden. Bovendien is er een klimaatvriendelijk effect, omdat de koolstof in de plantaardige koolstof op lange termijn in de bodem gebonden blijft.

  Productinformatie

  Artikel nummer 203169

   Plantaardige houtskool gemaakt van natuurlijke biomassa. Bevat houtsnippers uit duurzame bosbouw. 50 l zak
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen