Menu

Pincet roestvrij staal

Pincet roestvrij staal
€ 16,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Pluginstrument. Roestvrijstalen pincet

Eenvoudig, klein pincet, druppelsgewijs gesmeed uit roestvrij staal met een fijne matte afwerking. De afgeschuinde punt grijpt zelfs fijne haartjes stevig en veilig vast zonder ze te breken. De gepolijste greepoppervlakken liggen slipvrij in de hand.

Dreiturm - Manicure-instrumenten uit Solingen

Deze roestvrijstalen manicure-instrumenten zijn afkomstig van de traditionele fabrikant J. A. Schmidt & Söhne in Solingen. Sinds 1856 draagt het bestek het handelsmerk Dreiturm. En tot op de dag van vandaag is het familiebedrijf, opgericht in 1829, niet alleen trouw gebleven aan zijn locatie in Solingen, maar vooral aan zijn handgemaakte productie. Vervaardiging moet hier letterlijk worden genomen, want het meeste werk wordt nog met de hand gedaan. Voor de schaar, bijvoorbeeld, zijn meer dan 80 werkstappen nodig. Van de eerste vormgeving van het onbewerkte stuk in de matrijs, via het harden en temperen, tot het slijpen en afwerken (het fijnslijpen): elk afzonderlijk instrument wordt met bijzondere zorg behandeld en is ontworpen om lang mee te gaan.

Kwaliteit die rendeert

De hoge kwaliteit is onder meer te herkennen aan de assemblage van de schaarhelften (boven- en ondermes) door middel van schroefdraad en schroef, aan de fijne loop en niet in de laatste plaats aan de nauwkeurige sluiting van de snijkanten (waden): deze mogen elkaar slechts op één punt raken en bij gesloten schaar alleen aan de bovenste snijkant; er moet dan een minimale spleet zichtbaar blijven tussen het boven- en ondermes. Bij het openen en sluiten verplaatst de interface zich naar de punt. Bij nagelknippers daarentegen is het andersom: de snijkanten worden bij de laatste knipcontrole zo strak gevijld dat de twee hoeken elkaar slechts op één punt in de punt raken. Daaronder blijft een smalle spleet vrij, die alleen tegen het licht zichtbaar is. Deze sluit volledig wanneer in de nagel wordt geknepen en knijpt de nagel gemakkelijk en schoon af.
Al deze handelingen en de zorg die eraan wordt besteed, vergen tijd en vooral veel intuïtie en ervaring - die geen enkele computer kan vervangen. Dit heeft zijn prijs, maar het loont de moeite omdat het bestek precies werkt en vooral lang meegaat.

Manicure instrumenten. Gemaakt in Solingen

Wat manicure-instrumenten betreft, kan worden gekozen tussen instrumenten van roestvrij staal en instrumenten van koolstofstaal. Koolstofstaal is harder en scherper dan roestvrij staal, dat roestbestendig is. Beide staalsoorten verschillen ook in prijs. Onze manicure-instrumenten worden gemaakt in Solingen, Duitsland. Wij kopen roestvrijstalen instrumenten van Dovo, Dreiturm en Pfeilring, en koolstofstalen instrumenten van Niegeloh. Wij combineren de belangrijkste instrumenten - aangevuld met nuttige accessoires - in manicurekoffers.

Productinformatie

Artikel nummer 204910

Eenvoudige pincetten met schuine punt: zij openen tot 7 mm en zijn geslepen op de steelvlakken.
Roestvrij staal (roestvrij). L 9 × B 1,2 cm. Gewicht 10 g. Gemaakt in Duitsland.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu