Picard & Wielpütz

Picard en Wielpütz tafelbestek Ticino

(4 delen)
Exclusief
Picard & Wielpütz
Picard en Wielpütz tafelbestek Ticino
(4 delen)
  € 51,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Exclusief

  Goed bestek is sinds de jaren 1920 het belangrijkste werkterrein van het bedrijf Picard & Wielpütz uit Solingen. De "Ticino"-vorm is een van de klassiekers in het assortiment van de fabriek. Alleen bij Manufactum zijn de afzonderlijke delen van het roestvrijstalen bestek van glas voorzien.

  Picard & Wielpütz, Solingen. Alledaags bestek van de hoogste kwaliteit

  Picard & Wielpütz werd midden jaren twintig opgericht. Het eerste bestek werd gelanceerd in 1927, nog onder de naam "Briefanker". Wat ooit een kleine fabriek was, is in de loop der decennia uitgegroeid tot een middelgroot familiebedrijf dat nu vooral bekend staat als producent van hoogwaardig bestek voor de horeca - voordat de algemene wegwerpmentaliteit zijn intrede deed in de vliegtuigcabines van deze wereld, was Lufthansa bijvoorbeeld een van de klanten van Picard & Wielpütz. Geen enkel onderdeel van de productie is tot nu toe uit Solingen verbannen, van het maken van de reliëfstempels tot het slijpen, polijsten en matteren.

  De Ticino

  De Ticino is een tijdloze vorm die voortkomt uit een recenter fabrieksontwerp: hij heeft een eenvoudige vorm en kan zowel alledaags servies als zondags porselein aan. In plaats van het gebruikelijke massieve handvat hebben wij het menumes gemaakt met een hol handvat; hoewel dit ingewikkelder is, resulteert het in een betere balans van het mes in de hand. De vorken zijn zuiver geslepen, zelfs in de tussenruimten - zo herken je de kwaliteit van een stuk horecabestek dat bij dagelijks gebruik en meerdere keren schoonmaken geen zwakke plekken mag vertonen. De oppervlakken zijn glasparelmat.

  Bestek - eetgereedschap

  Op hun best zijn messen, vorken en lepels echt verfijnde instrumenten, de instrumentele kwintessens, om zo te zeggen, van eeuwenlange cultivering van tafelmanieren. Een goed, klassiek bestek zal u altijd overtuigen door de zuivere balans van de afzonderlijke onderdelen. Hoe het gewicht wordt verdeeld over de lengte van een lepel, bijvoorbeeld, kan worden beschouwd als het resultaat van zeer lang vallen en opstaan; in goed bestek verandert de dwarsdoorsnede voortdurend om redenen van optimale gewichtsverdeling. Nog een kwaliteitskenmerk: de messen van goed bestek zijn nooit stijf, maar flexibel en elastisch.

  Hoe herken je goed bestek. Messen met holle handgrepen

  De messen op bestek van hogere kwaliteit bestaan altijd uit een handvat en een lemmet en zijn niet uit één stuk gemaakt (monoblok). Het mes mag in zijn geheel niet te zwaar worden, wat alleen gegarandeerd wordt bij een mes met holle handgreep, waarbij lemmet en handvat (of handvat) met elkaar verbonden zijn.

  Productinformatie

  Artikel nummer 20015

   Gemaakt van 18/10 roestvrij staal, glasparelmatte afwerking. De letter anker staat in reliëf op de achterkant. 4-delige bestekset (gekarteld dinermes, dinervork, dinerlepel en koffielepel). Gewicht van het mes ca. 75 g, totale lengte 23 cm.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Exclusief bij Manufactum

   Wij bieden u een aantal heel bijzondere producten van geselecteerde producenten, die in deze vorm alleen verkrijgbaar zijn bij Manufactum en waarvan wij u een hoogste mate aan materiaalkwaliteit en functionaliteit kunnen garanderen.

   Alle exclusieve producten