2M2 Trading

Palletframe voor verhoogd bed

Groot
2M2 Trading
Palletframe voor verhoogd bed
Groot
  Groot
  € 39,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen
  Let op: Dit artikel is bulkgoed. Let op de toeslag voor volumineuze goederen.

  Algemene informatie

  Eenvoudig, maar effectief. Palletframes in de tuin

  Wij kennen ze als een algemeen instrument voor het vervoer van losse goederen op europallets. Maar ook in de tuin kunnen palletframes zeer nuttig zijn - zoals hier bijvoorbeeld om er eenvoudig geconstrueerde bedframes van te maken. Vier planken van onbehandeld grenen zijn met stevige palletscharnieren aan elkaar verbonden. Omwille van de eenvoud zijn elk twee planken reeds voorgemonteerd, zodat alleen het frame moet worden voltooid. Om de twee delen met elkaar te verbinden worden stalen pinnen meegeleverd die in de scharnieren worden gestoken. Meerdere van deze palletframes kunnen op elkaar worden gestapeld - onwrikbaar dankzij de metalen tongen die uit de scharnieren steken. De tuinier heeft dus allerlei ontwerpmogelijkheden, van een eenvoudige, vlakke bedrand tot een verhoogd bed met een veelvoudige toename van het bodemvolume. Omdat het hout onbehandeld is, raden wij aan de binnenkant van het frame te bekleden met een onkruidvlies van waterdoorlatende lintstof (verkrijgbaar in tuincentra). Een goede waterafvoer is gewaarborgd als het frame (de frames) op een pallet - op passende wijze - of op enkele houten latten die van de grond zijn geheven, wordt geplaatst.

  Tuinieren op hoog niveau. Natuurlijke intensivering

  Vooral wanneer de ruimte beperkt is, biedt de oude tuinbouwtechniek van het verhoogde bed de mogelijkheid om de tuinbouw op natuurlijke wijze te intensiveren en de oogst te vermenigvuldigen zonder extra bemesting toe te voegen; in Zuid-China wordt al eeuwen intensief geteeld op verhoogde bedden en wordt gebruik gemaakt van de bijzondere vruchtbaarheid en opbrengst van deze teeltvorm. Een recentere ontwikkeling is het verhoogde bed, dat veel voordelen te bieden heeft: de bodemtemperatuur is aanzienlijk hoger dan in de volle grond, omdat afbraakprocessen en de constructie - de zijwanden worden direct door de zon verlicht - tot verwarming leiden. De hogere temperatuur maakt tot drie oogsten per jaar mogelijk, omdat de zaden sneller ontkiemen en de groenten eerder rijp zijn. Met de juiste vulling kunnen de beste bodemkwaliteiten worden geproduceerd als voorwaarde voor een optimale plantengroei - ongeacht de bodemomstandigheden die anders in de tuin heersen. In tuinen die zwaar geteisterd worden door slakken of woelmuizen, biedt een verhoogd bed ook betere mogelijkheden voor bestrijding en ongediertebestrijding.

  Productinformatie

  Artikel nummer 14005

   Gemaakt van onbehandeld grenenhout. Scharnieren van gegalvaniseerd staal. Bij de levering zijn twee korte (voorzijde) en twee lange (lange zijde) planken inbegrepen, alsmede vier scharnieren met bijbehorende verbindingspennen. Wij leveren één frame.
   Volume 172,5 l. Lengte 120 cm, breedte 80 cm, hoogte 20 cm. Gewicht 6,5 kg.
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen