Menu
Wolfgang Werner

Paaseieren Kantmotieven

(6 stuks)
Wolfgang Werner
Paaseieren Kantmotieven
(6 stuks)
  € 24,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 4-5 dagen

  Algemene informatie

  Kantwerk op hout

  Kanten onderleggers zijn misschien niet voor iedereen weggelegd, maar een "kanten" decoratie is dat wel. Filigraan kantmotieven genieten een lange traditie in de volkskunst van Erzgebirge, en daarom worden ook deze paaseieren uit het massieve hout van de haagbeuk gedraaid en door middel van een nauwkeurige tampondruk met het kantmotief versierd. De stippen rond elk ei zijn uiteindelijk met de hand geschilderd. Het sextet komt uit een fabriek in Seiffen, waar de vader van de ambachtsman werd geboren om te draaien, te snijden en te slijpen: Wolfgang Werner werd geboren in een lang gevestigde familie van speelgoedmakers. Naast zijn bewegende constructies - zoals schommelfiguren, slingerruiters en rennende dieren - haalt de ervaren speelgoedmaker ook graag traditionele hangers als deze uit de draaibank. De paaseieren zijn net zo decoratief in een paasboeket als een kleurrijke versiering voor de feesttafel of een klein paasgeschenk.

  Erzgebirge volkskunst. Seiffen

  Dat zich in het van oorsprong dichtbeboste Erzgebirge een beroemde houtkunst ontwikkelde, is niet alleen te verklaren door de beschikbaarheid van het materiaal. Als industrietak werd kunst en ambacht des te belangrijker naarmate de plaatselijke mijnbouw snel aan middelen en winstgevendheid verloor. In deze leemte gleed de volkskunst van het Erzgebirge, die mijnbouw - niet minder dan Kerstmis - nog steeds vorm gaf met talrijke motieven. Rond Seiffen ontwikkelde zich een centrum van houtkunst, waar in 1853 een van de eerste vakscholen werd opgericht ter bevordering van het handwerk. In de zogenaamde "speelgoedhoek" produceren kleine en grote ambachtelijke bedrijven nog steeds de klassiekers van de Erzgebirge volkskunst: van hoepeldieren en rokende mannen tot mijnwerkersfiguren en notenkrakers tot kaarsenbogen en vleugelpiramides.

  Productinformatie

  Artikel nummer 209741

   Set van 6 paaseieren (elk 3,5 × 2,5 cm) van haagbeukenhout, gekleurde lak. Goudkleurige hanger, lengte 7 cm. Totaal gewicht 48 g. Gemaakt in Duitsland.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen