Menu
Marcin Zaremski

Oorbellen amber kubussen

Brauntonen
Marcin Zaremski
Oorbellen amber kubussen
Brauntonen
  Brauntonen
  € 99,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen

  Algemene informatie

  Amber boog

  Het hele palet van amberkleurige tinten wordt omvat door de kubussen van deze oorbellen, waarvan het kleurenschema dus voor elk paar anders is. De blokjes worden geperst uit amberkleurige resten die tijdens de verwerking ontstaan. Hun expressiviteit blijft dezelfde als die van de hele natuurlijke barnsteen - ze zijn dus het bewijs dat zelfs fossiele hars een upcycling kan ondergaan. De hangers zijn gemaakt van 925 zilver.

  Amber. Het goud van het noorden

  Amber laat op indrukwekkende wijze zien wat een steile carrière een eenvoudige boomhars kan hebben als hij een beetje tijd krijgt. Wat als hars uit de stammen van de subtropische bossen drupte die 50 miljoen jaar geleden het huidige Scandinavië bedekten en snel versteende, werd 2000 jaar geleden door de Romeinse dichter Ovidius bewonderd als de "tranen der goden". Het begeerde "goud van het noorden" werd over de "barnsteenwegen" van de Oostzee naar de Middellandse Zee vervoerd om de "brandbare steen" (het Nederduitse "bernen" staat voor "verbranden") te verhandelen als brandstof, wierookvervanger en voortreffelijke edelsteen. Van rozenkransen en middeleeuwse geneeskunde, die genezende krachten toeschreef aan Baltisch barnsteen, tot de verloren gegane Amberkamer, tot de moderne gezette edelsteen - de waardering voor de tranen der goden is ongebroken. Natuurlijk barnsteen komt voor in talrijke kleurvarianten: van wit tot geel en rood tot het diepdonkere Braun.

  Productinformatie

  Artikel nummer 200873

   Behandeld amber, gepolijst, in verschillende tinten. Hanger gemaakt van 925 zilver. Lengte 3 cm. Randlengte van de kubussen 7 mm. Gewicht per stuk 1 g. 1 paar.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen