Menu

One Cut

Bruin
One Cut
Bruin
Bruin
729,00 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 5-6 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)
slechts een kleine hoeveelheid in voorraad op dit moment

Algemene informatie

Traditionele schoenvorm, nieuw geïnterpreteerd

Het eerste wat opvalt aan de "One cut" schoen is dat hij slechts één zorgvuldig bewerkte naad (de "one cut") heeft bij de hiel. Dat komt omdat het gemaakt is uit één stuk bovenleer, een ruw kalfsleder dat alleen glad gemaakt is door het in was te borstelen. Een schachtrandvulling van hetzelfde leer, gevuld met natuurlatex, ondersteunt de uitstekende pasvorm van de schoen - drukpunten op de voet zijn vrijwel uitgesloten bij dit type afwerking met slechts één naad. Het ontwerp van deze robuuste lage herenschoen doet denken aan de traditionele alpine werkschoen. Het kalfsleder van dit model krijgt geen patina, maar een structuur die door borstelen kan worden verwijderd. Het leer kan weer op glans worden gebracht met donkerbruine schoensmeer die slechts licht dekt.

Handgemaakt in Boedapest. Heinrich Dinkelacker

Schoenen uit het atelier van Heinrich Dinkelacker, die sinds de jaren 1960 in Boedapest en daarvoor, vanaf 1879, in Sindelfingen worden gemaakt, worden gekenmerkt door hun uitmuntend vakmanschap. Voor elke schoen zijn ongeveer 300 handelingen nodig. Na het modelontwerp worden eerst mallen gemaakt die, na zorgvuldig onderzoek en selectie van het bovenleer, worden toegepast bij het snijden van de bovendelen. Dit leer wordt vervolgens gestoomd en het bovendeel wordt strak over de houten leesten getrokken, op zijn plaats genageld en de volgende dag verder bewerkt. Pas na een week gaat de schoen van de leest (machinaal vervaardigde schoenen blijven slechts ongeveer 30 minuten staan), wat de beste pasvorm en vormvastheid gedurende vele jaren garandeert. De binnenzool wordt met de hand gesneden volgens de vorm van de leest, het bovenleer, het voeringleer en de welt worden eraan vastgenaaid - een betere verbinding bestaat er niet.

Let op:

Engelse maatspecificaties.

Algemene productinformatie

Productinformatie

Artikel nummer 19443

Kalfslederen bovendeel (dikte 1,2-1,4 mm), chroomgelooid en aniline geverfd. Kalfslederen voering (dikte 0,7-0,9 mm), chroomgelooid. Tussenzool pit-gelooid rundsleder (dikte 4-5 mm). Rubber buitenzool. Kurkbal, metalen verbindingsstuk. Gemaakt in Hongarije.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu