Cu Artigiana

Oliekan Koper

Cu Artigiana
Oliekan Koper
  € 119,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Het gereedschap van de pizzaioli

  Olijfolie is een specerij. Menig pizzaiolo - de officiële benaming voor geschoolde pizzabakkers in Italië - zal dit bevestigen: Goede olijfolie, elegant in dunne draden op de gebakken pizza gesmeerd, geeft hem zijn smaakvolle rondheid. Anderzijds drogen zwarte olijf, artisjok, champignons en co. niet uit in de hoge hitte van de houtoven als ze worden bevochtigd met een beetje olijfolie - maar dit keer vóór het bakken - en kunnen dan gelijkmatiger garen. Alle pizzeria's in Napels en daarbuiten gebruiken een oliekan zoals deze, die traditioneel van koper is gemaakt. De snavelvormige tuit maakt het gemakkelijk om de olijfolie af te meten, die in een fijne stroom kan worden gegoten. Onze kruik met handvat van gegoten messing is eigenlijk gemaakt in de buurt van Napels, in het stadje Sant'Anastasia. Cu Artigiana haalt zijn koper nog steeds volledig uit Italiaanse bronnen, vormt het met behulp van machines en brengt aan de binnenkant een zeer dunne tinlaag aan. Het karakteristieke patroon aan de buitenkant is ontstaan door hamerslagen. Als u wilt, kunt u de mooie oliekan aan tafel ook gebruiken om uw salade à la minute te dresseren.

  Productinformatie

  Artikel nummer 203140

   Uit Italië. Koper, binnenin vertind. Handvat en dekselknop van gegoten messing. Volume 500 ml. Ø max. 9,3 cm (Ø min. 4 cm), breedte 18 cm, hoogte 18 cm. Gewicht 260 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen