Menu

Nestkast half hol Lariks hout

Nestkast half hol Lariks hout
  € 89,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  op voorraad, Levering in 4-5 dagen
  Bestel geschenken voor woensdag 30 november en ontvang ze voor Sinterclaas
  Gratis verzending! Tot en met 31.01.2023 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Niche voor nichefokkers

  Deze vorm van nestkast wordt een halve grot genoemd. Niet helemaal gesloten zoals de klassieke nestkast met een kleine invliegopening (die de voorkeur heeft van holenbroeders zoals mees, boomklever, mus en spreeuw), maar toch minder open dan een vrij in het landschap of in een boom gebouwd nest (dat merels of vinken bijvoorbeeld graag bezetten). Een halve grot, gemaakt van inheems larikshout en met zijn relatief grote opening die veel licht binnenlaat in de nestruimte, is hij volledig aangepast aan de behoeften van nestelende nichevogels zoals waterspreeuwen, kwikstaarten, roodborstjes of roodstaarten. De speciale functie: Voor het schoonmaken kan de voorwand volledig worden ingeklapt en vervolgens met een speciaal beslag weer veilig worden afgesloten. Dit nestkastje is alleen verkrijgbaar bij Manufactum.

  Nieuw huis. Nest- en voederplaatsen in de tuin

  Natuurlijke wanorde ontbreekt bijna overal in ons opgeruimde landschap. De grote landbouwgebieden worden nauwelijks meer omzoomd door struiken en heggen, en in de tuinen van onze huizen worden de bloeiende planten onmiddellijk gesnoeid en teruggesnoeid, en worden bladeren en snoeihout verwijderd. Als gevolg daarvan zijn er steeds minder natuurlijke habitats voor nuttige insecten en, incidenteel, voor onze inheemse zangvogels. Nesthulpen en voederplaatsen zijn het middel bij uitstek om zowel de tuin nieuw leven in te blazen als het ecosysteem daardoor te verbeteren. Ze zorgen ervoor dat nuttige insecten de tuin koloniseren, waardoor het gebruik van pesticiden overbodig wordt en tegelijkertijd verhelderende waarnemingen kunnen worden gedaan. Soortenbescherming en natuurbeleving kunnen op deze manier heel goed worden gecombineerd. Aangezien de dieren de voorkeur geven aan individuele formaten, kunt u bepaalde soorten vrij gericht bevorderen door alleen de nesthulp te kiezen. Onze nest- en voederplaatsen zijn gemaakt van milieuvriendelijke, duurzame en aantrekkelijke materialen.

  Productinformatie

  Artikel nummer 201264

   Geolied larikshout (herkomst Duitsland), ophangbeugel en grendel van roestvrij staal, schroeven, vernikkeld. Een gegalvaniseerde haakschroef voor de bevestiging van het nestkastje is inbegrepen. Ingangsopening B 12 × H 6 cm. Breedte 19 cm, diepte 21 cm, hoogte 21 cm. Gewicht 1,8 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen
   Menu