Ménard

Murano Glas Ketting

Aquarel
Ménard
Murano Glas Ketting
Aquarel
  € 429,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Venetiaans glas. Verwerkt in Pforzheim

  Het lagune-eiland Murano, gelegen voor de kust van Venetië, is ook nu nog belangrijk als productieplaats van het kostbare exportproduct glas. In de beste Venetiaanse traditie worden hier ook de iriserende glazen kralen van Murano gemaakt, waarvan deze bijzondere Murano-sieraden in een klein sieradenatelier in Pforzheim worden gemaakt. De kralen krijgen elk afzonderlijk hun vorm, kleur en schoonheid met de hand onder de vlam. Het verwerkte glasmateriaal is uiterst breukvast dankzij een bijzonder hoog aandeel aluminiumoxide - buiten deze informatie geven de fabrikanten echter geen geheimen prijs over de samenstelling van hun uitgangsmateriaal en hun kleurformules. Het enige wat we kunnen verklaren is de irisatie: Een witte of gele folie van fijn goud wordt over de van een glasstaaf gescheiden ruwe parellichamen gelegd - als basis voor een andere gekleurde glaslaag - en ten slotte wordt daarop nog een laag helder of gekleurd glas aangebracht. Voor de kralen die aquarel worden genoemd, wordt daarentegen een poedermengsel met koper toegevoegd in een bijzonder bewerkelijk proces. Over de matte parels weten we het volgende: hun oppervlak is behandeld met een speciale machine - een procédé dat speciaal in Murano is ontwikkeld en uitsluitend daar wordt toegepast.

  Productinformatie

  Artikel nummer 28386

   Kralen van Murano glas (Ø 12 mm), geregen op juwelendraad. Sluiting gemaakt van twee massief, gematteerd zilveren ringen (925 zilver). Lengte ketting ca. 44 cm. Gewicht 90 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen