Menu

Mulchpapier gemaakt van hernieuwbare grondstoffen

Mulchpapier gemaakt van hernieuwbare grondstoffen
  € 15,90Basisprijs: € 2,27/m²alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  op voorraad, Levering in 4-5 dagen
  Bestel geschenken voor woensdag 30 november en ontvang ze voor Sinterclaas
  Gratis verzending! Tot en met 31.01.2023 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Wie mulcht haalt meer uit de tuin

  Je kunt (bijna) niet om mulchen heen. De bodem bedekken met een beschermende laag is om vele redenen zinvol. Een laag mulch kan de groei van onkruid tegengaan, zodat u zich tijdens het seizoen een paar wiedbeurten kunt besparen. Bovendien kan de grond, wanneer hij volledig bedekt is, nauwelijks korsten vertonen. Dit betekent ook dat je minder vaak hoeft te schoffelen. En het is niet alleen een voordeel in droge zomers: een mulchlaag beperkt merkbaar het vochtverlies door verdamping. Bovendien zullen uw planten profiteren van een hogere bodemtemperatuur onder de mulchlaag, waardoor ze in kortere tijd zullen gedijen en snel vruchten zullen krijgen. Als u geen plastic mulchfolie wilt gebruiken, zijn er echter niet veel (natuurlijke) materialen die als mulch kunnen worden gebruikt, vooral in groentebedden. Schorsmulch legt stikstof vast, zodat er meer bemesting nodig is en heeft vaak de neiging vroegtijdig te gaan rotten of schimmelen. Maaisel en brandnetelbladeren zijn ideaal, maar niet altijd in voldoende hoeveelheden beschikbaar in de tuin. Hier komt ons mulchpapier van hernieuwbare grondstoffen om de hoek kijken.

  Duurzaam alternatief. Mulchpapier van plantenvezels

  Mulchpapier wordt gemaakt van gras, kuilgras, maïs en graanmeel. Onze leverancier in Nedersaksen gebruikt hiervoor een gepatenteerd productieproces, waarbij de bovengenoemde componenten binnen 150 dagen in de eigen biogasinstallatie worden verwerkt - met andere woorden: vergist - tot zogenaamde fermentatieproducten. Vandaar de naam "vezels van gistingsproducten". Strikt genomen is ons mulchpapier een afvalproduct, omdat alleen de gistingsresiduen die de biogasinstallatie overhoudt na de lopende energieproductie voor de productie worden gebruikt. Het papier zelf is gemakkelijk aan te brengen. Wij leveren het op rol, zodat u met een schaar stukken van de juiste grootte kunt afknippen en in de moestuin kunt leggen. Om het bed te beplanten, snijdt u het papier kruislings door en kunt u uw planten door de ontstane openingen in de grond planten. Vergeet niet de hoeken te verzwaren met stenen of ze in te graven in de grond, zodat u de mulchlaag niet verliest bij de eerste de beste windvlaag. Na twee tot drie maanden begint het papier te ontbinden. Maar dat geeft niet, want het is volledig afbreekbaar. U kunt de resten in de compost gooien of ze onderharken - in beide gevallen ontstaat een waardevolle bijdrage aan de humusvorming.

  Productinformatie

  Artikel nummer 207055

   Magaverde®, het composteerbare mulchpapier gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. Kan zowel buiten als in kassen of folietunnels worden gebruikt. 70 × 1000 cm (130 g/m²). Let op: Afhankelijk van weersomstandigheden en verwering gaat het papier ongeveer 2-3 maanden mee. Als het begint te ontbinden, voegt het waardevolle voedingsstoffen toe aan de bodem.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen
   Menu