Menu
Mifuko

Milulu grasmand

Mifuko
Milulu grasmand
  € 139,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen

  Algemene informatie

  Voor sorteren, opbergen en dragen. Milulu grasmand

  Mifuko is Swahili en betekent zak. De samenwerking tussen het Finse ontwerpersduo Minna Impiö en Mari Martikainen en Keniaanse vrouwen begon ook met tassen en manden - dus wat ligt meer voor de hand dan hun bedrijf Mifuko te noemen. Het assortiment van Mifuko omvat producten die handgemaakt zijn van natuurlijke en duurzame materialen. De nadruk ligt op tassen en manden gemaakt van regionale materialen zoals sisal, milulu gras, palmbladeren, olifantengras of papieren koorden, maar ook gerecycleerd plastic wordt gebruikt. De containers zijn niet alleen bedoeld voor transportdoeleinden, maar vooral als veelzijdige opberg- en organisatiehulpmiddelen in huis, zoals deze grote mand van robuust milulu-gras (Eleocharis acutangula), een rietachtige moerasbiessoort die groeit in tropische wetlands. Het milulu-gras voor deze mand komt uit Tanzania en wordt daar, in het dorp Iringa, ook volgens traditionele weeftechnieken verwerkt. De mand van milulu gras is stijver dan de sisal mand van Mifuko. Door het open weefsel zorgt het voor een uitstekende luchtcirculatie, waardoor het voorbestemd is voor gebruik als wasmand. Het kan ook worden gebruikt om speelgoed, dekens, kranten of tijdschriften en nog veel meer in op te bergen. Dankzij de sterke lederen draagriemen kunt u de Milulu-mand ook vol comfortabel dragen. Trouwens, u kunt zien wie uw mand heeft geweven op het bijgevoegde bord, waar de vrouwen hun naam ondertekenen.

  Mifuko - Keniaanse traditie in Finse ontwerpen.

  De ontwerpen van het Finse label Mifuko worden niet alleen gekenmerkt door Keniaanse traditie en vakmanschap, maar de producten worden ook in Kenia vervaardigd. De samenwerking met de Keniaanse handwerksters kwam tot stand door de langdurige banden tussen de twee Mifuko-ontwerpers en Kenia. Mifuko werkt nu met ongeveer 400 vrouwen die voornamelijk op het platteland wonen en tapijten weven, manden vlechten of tassen en sieraden maken. Eerlijke betaling en langdurige zakenrelaties zijn evenzeer een prioriteit als de vaardigheden en traditionele productietechnieken die in de ontwerpen van de producten zijn verwerkt. De vrouwen krijgen de kans om hun kennis uit te breiden en door te geven aan jongere vrouwen. Ze kunnen hun eigen netwerk opbouwen en eindelijk iets bijverdienen voor hun levensonderhoud, want voornamelijk de vrouwen en hun gezinnen werken in de landbouw. Pas als hun eigen velden zijn bewerkt en de dieren zijn verzorgd, weven ze tapijten of maken ze manden en tassen voor Mifuko, waarmee ze een extra inkomen verdienen dat hen vaak door tijden van droogte redt.

  Minna Impiö en Mari Martikainen hebben Mifuko laten certificeren als lid van de Wereldorganisatie voor eerlijke handel (WFTO), wat inhoudt dat eerlijke handel en eerlijke lonen permanent worden toegepast en gecontroleerd en dat bij de productie van de producten rekening wordt gehouden met ecologische compatibiliteit en arbeidsveiligheid. Bovendien financieren zij projecten die het leven van de arbeiders en hun gezinnen verbeteren, bijvoorbeeld de bouw van sanitaire voorzieningen.

  Let op:

  Bepaalde fabricagestappen worden met de hand uitgevoerd. Kleine afwijkingen in grootte en kleur kunnen dus voorkomen.

  Productinformatie

  Artikel nummer 207337

   Mand gemaakt van milulu gras. Draagriemen van koeienhuid, plantaardig gelooid. Volume 52,5 l. Ø 45 cm, hoogte 33 cm (met lussen 44 cm). Gewicht 650 g. Gemaakt in Tanzania.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen