Menu

Mill S.A.R. Polshorloge

Mill S.A.R. Polshorloge
  € 1.999,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Momenteel niet beschikbaar

  Algemene informatie

  Onwankelbaar. De wacht van de zee redders

  De reddingskruisers van de Duitse maritieme opsporings- en reddingsdienst (DGzRS) zijn dag en nacht onderweg, in weer en wind, in striemende regen en stormwind, bij zware brekers en bulderende zeeën. "Boot omhoog, boot omlaag, een dans uit de hel!" De woorden uit Otto Ernsts ballade Nis Randers slaan ook nu nog de spijker op de kop. Een polshorloge voor deze buitengewone omstandigheden moet "slechts" aan twee eisen voldoen: Mühle ontwierp de S.A.R. Rescue-Timer volgens deze specificaties en in samenwerking met de voormannen van de reddingsvloot en is sinds 2002 in dienst bij de DGzRS. Alles is ontworpen voor duurzaamheid en functionaliteit. Zo is de roestvrijstalen kast, die om veiligheidsredenen is afgerond, aan de bovenkant omsloten door een rubberen ring, en is het saffierglas met 4 mm twee keer zo dik als gebruikelijk. Zo is het horloge beveiligd tegen schokken en stoten van buitenaf. Bovendien is het waterbestendig tot een druk van 100 bar (wat overeenkomt met een duikdiepte van 1.000 m). Het automatische kaliber SW 200-1, met zijn eigen rotor en de door Mühle ontwikkelde speerhalsregelaar, is bijzonder schokbestendig en kan klappen doorstaan die andere mechanische uurwerken zonder klachten zouden treffen. De wijzerplaat is ontworpen voor optimale leesbaarheid, zelfs onder extreme omstandigheden: Grote driehoeken markeren de 3, 6, 9 en 12 - ze zijn zo gerangschikt dat altijd in één oogopslag te zien is waar de 12 zich bevindt. Net als de andere indexen en de wijzers zijn ze bedekt met Superluminova, een enorm sterke en langdurige lichtgevende kleur - zodat een reddingsoperatie zelfs in het holst van de nacht nauwkeurig kan worden gecoördineerd. De schroefkroon zit niet op de 3, zoals gebruikelijk, maar op de 4, om verwondingen aan de deelnemers of schade aan het horloge tijdens reddingsoperaties of bij het redden van het slachtoffer uit de reddingsboot te voorkomen.

  Mill. Glasfabriek

  De naam Mühle behoort sinds 1869 tot Glashütte en is daarmee een van de oudste fijnmechanische bedrijven van de stad. Dankzij de heroprichting in 1994 door Hans-Jürgen Mühle, de achterkleinzoon van de oprichter van het bedrijf Robert Mühle, is het ook formeel een van de jongste. In deze laatste fase heeft het bedrijf zich toegelegd op de bouw van zeer nauwkeurige nautische instrumenten in overeenstemming met zijn traditie en heeft het zich ook gespecialiseerd in zeer betrouwbare mechanische polshorloges.

  Productinformatie

  Artikel nummer 60686

   Automatisch uurwerk Sellita SW 200-1 (26 robijnen juwelen, 38 uur gangreserve) Zwarte wijzerplaat met centrale secondewijzer. Wijzers en indexen bedekt met superluminova. Antireflecterend saffierglas (dikte 4 mm). Kast (Ø 42 mm, hoogte 13,5 mm) roestvrij staal met rubberen ring. Drukbestendig tot 100 bar. Rubberen band (breedte 22 mm) met roestvrijstalen gesp (incl. veiligheidsdrukkers). Gewicht met armband 150 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen