Menu
DCG-Picardie

Messing schelpgreep

Vernikkeld
DCG-Picardie
Messing schelpgreep
Vernikkeld
  € 18,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen

  Algemene informatie

  Messing. Gegoten (niet gestempeld)

  Een reeds lang bestaande messinggieterij in Noord-Frankrijk maakt nog steeds deze handgrepen, die niet uit dunne messingplaat worden gestanst maar uit het massieve materiaal worden gegoten. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van raam-, deur- en meubelbeslag. Moderne vormen behoren net zo goed tot het repertoire als een groot aantal zeer klassieke modellen - waaruit wij de schaalgrepen hebben geselecteerd en hier verschillende uitvoeringen aanbieden.

  Van nut tot ornament. Meubelbeslag

  Historisch gezien was beslag vooral bedoeld om de bruikbaarheid van een meubel te vergroten en werd het vooral gekozen omwille van zijn praktisch nut. Schilden beschermden tegen slijtage op bijzonder belaste plaatsen zoals laden, grendels, hoeken en randen; deurknoppen en ladegrepen moesten bijzonder stevig zijn. De decoratieve waarde van dergelijke voorwerpen werd daarentegen pas in de loop der eeuwen onderkend - zo werden er vanaf ongeveer de 12e eeuw steeds armaturen geproduceerd die stijlbepalend waren voor hun tijdperk. De Art Nouveau fase was bijzonder productief, met zijn veelheid aan speelse florale ornamenten.

  Europees ras. Onze selectie ...

  Niettemin ligt in het volgende assortiment de nadruk op het materiaal en de herkomst van de afzonderlijke artikelen en minder op de eeuw waaruit zij afkomstig zijn. Wij vermijden goedkope imitaties uit India en China en blijven in plaats daarvan in Europa - en daar in regio's waar de productie van dergelijke fittingen van oudsher thuis was. De glazen meubelknoppen worden bijvoorbeeld gemaakt in een gespecialiseerde glasfabriek in het Fichtelgebergte. Alle porseleinen onderdelen komen uit de bakermat van de Franse porseleinproductie, uit de stad Limoges, en de ijzeren schaalgrepen uit een ijzergieterij in de Ardennen. Ten slotte worden de messing meubelplaten en handgrepen nog steeds gemaakt in Lüdenscheid in het Sauerland, een traditioneel centrum van metaalbewerking in Duitsland.

  ... Uw ontwerpopties

  U kunt het beslag gebruiken om een oud meubelstuk te verfraaien of bestaande, mogelijk defecte onderdelen te vervangen door goed werkende, een lang gekoesterde gewone rommelmarktvondst opwaarderen met eenvoudige middelen of misschien een zelfgemaakt meubelstuk van nieuwe wielen of handgrepen voorzien.

  Van nut tot versiering. Meubelbeslag

  Historisch gezien was beslag in de eerste plaats bedoeld om de bruikbaarheid van een meubel te vergroten en werd het voornamelijk gekozen vanwege het praktische nut ervan. Schilden beschermden tegen slijtage op bijzonder belaste plaatsen zoals laden, grendels, hoeken en randen; deurknoppen en ladegrepen moesten bijzonder stevig zijn. De decoratieve waarde van dergelijke voorwerpen werd daarentegen pas in de loop der eeuwen onderkend - zo werden er vanaf ongeveer de 12e eeuw steeds armaturen geproduceerd die stijlbepalend waren voor hun tijdperk. De Art Nouveau-fase was bijzonder productief, met zijn veelheid aan speelse bloemenornamenten.

  Europees ras. Onze selectie ...

  Niettemin ligt de nadruk in ons assortiment op het materiaal en de herkomst van de afzonderlijke artikelen en minder op de eeuw waaruit zij afkomstig zijn. Wij vermijden goedkope imitaties uit India en China en blijven in plaats daarvan in Europa - en daar in regio's waar de productie van dergelijke meubels van oudsher thuis was.

  ... Uw ontwerpopties

  U kunt het beslag gebruiken om een oud meubelstuk te verfraaien of om bestaande, mogelijk defecte onderdelen te vervangen door goed werkende, om een lang gekoesterde gewone rommelmarktvondst met eenvoudige middelen op te waarderen of misschien om een zelfgemaakt meubelstuk helemaal nieuw uit te rusten met wielen of handgrepen.

  Productinformatie

  Artikel nummer 29177

   Gemaakt van messing. Lengte 9 cm, breedte 3,5 cm, hoogte 1,7 cm (materiaaldikte 2,2 mm); schelplengte 6 x hoogte 2 cm (materiaaldikte 2,8 mm). Gewicht 70 g. Ø boorgat 3,5 mm, boorgatafstand 7,5 en 4,5 cm. Geleverd met bijpassende schroeven voor bevestiging.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen