Menu

Merino wollen deken

Wit-grijs
Merino wollen deken
Wit-grijs
259,00 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 5-6 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Merino wol. Uit de Rosenheim regio

Van de inheemse schapenrassen is de wol van het Merinoschaap de zachtste met een vezelfijnheid van 16,5 tot 24 micron. Sinds 1947 is de spinnerij voor schapenwol Höfer in de regio Rosenheim gespecialiseerd in de verwerking van precies deze inheemse ruwe wol. Intussen telt het nog steeds door een familie gerunde bedrijf 15 werknemers en wordt de wol betrokken van de herders uit de streek - van wie de grootste een kudde van ongeveer 600 merinosschapen hoedt. De schapen worden twee keer per jaar geschoren en de wol wordt vervolgens op kleur gesorteerd, gewassen en gesponnen in de spinnerij. De weverij Steinbeck in Memmingen, Zwaben, gebruikt de wol om deze dekens te weven. Er wordt helemaal geen chemische behandeling gebruikt.

Kleuren zoals gegroeid

Merinowol is er in verschillende natuurlijke tinten, van wit tot grijs tot bruin. Deze twee dekens zijn ook in deze tinten. Vóór het spinnen wordt de wol op kleur gesorteerd, zodat alleen natuurlijke, d.w.z. ongeverfde en ongebleekte scheerwol kan worden gebruikt. Net als bij een doubleface vertonen de dekens aan de boven- en de onderkant twee verschillende kleuren; dit is te wijten aan het feit dat bij het weven verschillende kleuren worden gebruikt in de schering en in de inslag.

Productinformatie

Artikel nummer 42634

100% scheerwol. Herkomst Duitsland. Handwas tot 30 °C of chemisch reinigen. Gemaakt in Duitsland. 150 × 210 cm, inclusief de 9 cm franjes. Gewicht 1.400 g.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu