Menu
Steinbeck

Merino wol deken

Beige-Braun
Steinbeck
Merino wol deken
Beige-Braun
  € 279,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen

  Algemene informatie

  Merino wol. Uit de regio Rosenheim

  Van de inheemse schapenrassen is de wol van het Merinoschaap het zachtst met een vezelfijnheid van 16,5 tot 24 micron. Sinds 1947 is de schapenspinnerij Höfer in de regio Rosenheim gespecialiseerd in de verwerking van juist deze inheemse ruwe wol. Tegenwoordig heeft het familiebedrijf 15 mensen in dienst en betrekt het zijn wol van plaatselijke herders, waarvan de grootste een kudde van ongeveer 600 merinoschapen beheert. De schapen worden twee keer per jaar geschoren en de wol wordt vervolgens op kleur gesorteerd, gewassen en gesponnen in de spinnerij. De Steinbeck weverij in Memmingen, Zwaben, gebruikt de wol om deze dekens te weven. Er wordt geen enkele chemische behandeling gebruikt.

  Kleuren als gegroeid

  Merinowol is er in verschillende natuurlijke tinten, van wit tot grijs tot Braun. Deze twee dekens zijn ook in deze tinten. Vóór het spinnen wordt de wol op kleur gesorteerd, zodat alleen natuurlijke, d.w.z. ongeverfde en ongebleekte scheerwol kan worden gebruikt. Net als bij een doubleface vertonen de dekens twee verschillende kleuren aan de boven- en onderkant; dit komt doordat bij het weven verschillende kleuren worden gebruikt in de schering en in de inslag.

  Productinformatie

  Artikel nummer 42635

   100% scheerwol. Herkomst Duitsland. Handwas tot 30 °C of chemisch reinigen. Gemaakt in Duitsland. 150 × 210 cm, inclusief de franjes van 9 cm. Gewicht 1.400 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen