Krumpholz-Werkzeuge

Meerjarige schoppen

Krumpholz-Werkzeuge
Meerjarige schoppen
  € 57,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Hybride van spade en bloemenspaan. De vaste spade.

  De vaste plantenspade is ideaal voor het werken in smalle, dicht beplante bedden of het graven in knielende houding. Half spade, half bloemenspaan, dit handige gereedschap helpt u wortels uit te wrikken, de grond los te maken of plantgaten voor te bereiden. Met het spitse blad van gesmeed mangaan-boronstaal, dat aan de randen licht is geslepen, kan zelfs stevige grond goed worden bewerkt en kunnen dunnere wortels gemakkelijk worden doorgesneden. Welke van de bovenstaande tuinklussen u ook wilt uitvoeren - de essenhouten steel met praktische T-greep ligt zeer comfortabel in de hand. Wij halen onze vaste spade uit een smederij in Opper-Franken die terugblikt op een familietraditie van meer dan 200 jaar.

  Tuingereedschap met karakter

  De familie Krumpholz weet wel wat van smeden. Hun voorouders, gevestigd in het Frankische Woud, kochten in 1799 de eerste eigen hamermolen - de Guttenberger Hamer - en vervaardigden gereedschap en andere alledaagse voorwerpen van gesmeed ijzer. Vandaag is het bedrijf in handen van de achtste generatie. Het tuingereedschap dat de productielocatie verlaat, die zich nog steeds op de oude locatie bevindt maar al lang geleden is gemoderniseerd en uitgebreid, is gereedschap van de hoogste kwaliteit: gevormd onder het gewicht van de smeedhamer naar hun gebruiksgebied, verdicht en versterkt waar nodig, voorzien van geslepen randen of messen en uitgerust met hoogwaardige handgrepen van essenhout. Het smeden van vrije vormen, zoals dat bij Krumpholz gebeurt, vereist speciale vaardigheid en gevoel voor verhoudingen. Het gebruikte staal, een Zweeds staal met chroom-molybdeengehalte, is taai, sterk en gemakkelijk te reinigen.

  Productinformatie

  Artikel nummer 207376

   Lemmet gesmeed uit mangaan-boron staal (B 13 × H 12,5 cm). Ashouten gelakt handvat. Totale lengte 53 cm. Gewicht 550 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen