Menu
Manufactum

Manufactum tandpoeder

Calcium Carbonicum - 120 ml glazen pot
Manufactum
Manufactum tandpoeder
Calcium Carbonicum - 120 ml glazen pot
  Calcium Carbonicum
  120 ml glazen pot
  € 17,90Basisprijs: € 149,17/lalle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 7-8 dagen

  Algemene informatie

  Wij hebben de lichaamsverzorgingsproducten van onze eigen exclusieve serie ontwikkeld met twee apothekers die ze speciaal voor Manufactum produceren - zowel volgens beproefde recepten als volgens nieuwe eigen ontwikkelingen. Ze zijn gebaseerd op natuurlijke ingrediënten van de beste en zuiverste kwaliteit en bevatten alleen datgene wat het doel in kwestie dient. Wij gebruiken geen grondstoffen op basis van petrochemie of synthetische geur- en kleurstoffen of conserveringsmiddelen.

  Voor mond- en tandverzorging. Tandpoeder

  Calciumcarbonaat lost zachte (tandplak) en harde (tandsteen) onzuiverheden op zonder het glazuur aan te tasten (ADH-waarde 40-50) door zijn materiële relatie met de tandmaterie. Voor ons witte, fosfaatvrije tandpoeder, dat tot het begin van de 20e eeuw de standaard was in alle officiële farmacopees in Europa, werd het calciumcarbonaat in oplossing gebracht en weer neergeslagen. Dit "Calcium carbonicum praecipitatum" heeft de fijnst mogelijke vaste structuur. Om te gebruiken doe je een hoeveelheid poeder ter grootte van een erwt op een natte tandenborstel, poets je zoals gewoonlijk en spoel je de mond.

  Wit of zwart poeder voor witte tanden

  Wij bieden ons tandpoeder in verschillende varianten aan: wit tandpoeder van calciumcarbonaat in pure vorm zonder verdere toevoegingen of met pepermuntolie voor een frisse adem. De derde, zwarte variant bestaat uit medicinale houtskool en salie. Dit tandpoeder is bereid volgens een verzameling recepten uit 1904. Het immens grote oppervlak van de slurried charcoal heeft een opvallende reinigingskracht - met een laag schurende werking (RDA-waarde 30). Het fijne poeder wordt gemengd met verpulverde saliebladeren, waarvan het gebruik voor tandhygiëne al wordt vermeld in verband met kloostertuinen uit de 9e eeuw.

  De Manufactum lichaamsverzorging. Apotheekvullingen in farmacopee kwaliteit.

  Wij hebben ons assortiment lichaamsverzorging ontwikkeld met twee apothekers uit Noordrijn-Westfalen, die het ook voor ons produceren. De doordachte formules bevatten alleen datgene wat het doel in kwestie dient; wij gebruiken geen grondstoffen op petrochemische basis of synthetische geur- en kleurstoffen of conserveringsmiddelen. En hoewel het geen medicinale preparaten zijn, zijn de meeste ingrediënten - ongebruikelijk voor lichaamsverzorgingsproducten - van farmacopee-kwaliteit. Het assortiment is klein, maar weloverwogen, en elk jaar komen er slechts enkele artikelen bij. Sommige formuleringen zijn overgenomen uit oude vormen en farmacopees (officiële farmacopees), andere zijn nieuwe eigen ontwikkelingen op basis van bewezen actieve bestanddelen. Wij hechten veel belang aan natuurlijke ingrediënten en gebruiken daarom geen grondstoffen op petrochemische basis of synthetische geur- en kleurstoffen of conserveringsmiddelen.

  Productinformatie

  Artikel nummer 63389

   Tandpoeder voor dagelijks tandenpoetsen in drie varianten: enerzijds Calcium Carbonicum in pure vorm of gemengd met natuurlijke pepermuntolie, anderzijds zwart tandpoeder van medicinale houtskool, gemengd met poedervormige saliebladeren.50 ml glazen fles is voor dagelijks gebruik120 ml glazen pot om de glazen fles bij te vullen

   Ingrediënten: CALCIUM CARBONATE

   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Manufactum

   Beleef de producten, die wij op eigen verantwoordelijkheid voor u hebben ontwikkeld - goede dingen, die wij allang zelf op de markt hadden willen zien, maar tot nu toe niet in de kwaliteit konden vinden, die wij u, onze klant, willen aanbieden.

   Alle Manufactum-producten