Menu

Manufactum Sprankelende Bourgondische Inkt

Manufactum Sprankelende Bourgondische Inkt
€ 15,90Basisprijs: € 454,29/ 1lalle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Ontdek een reeks goede producten die exclusief door Manufactum zijn ontworpen en speciaal voor ons volgens onze specificaties zijn gemaakt - u vindt deze producten exclusief op Manufactum.

Bedwelmend. Schrijfinkt met olfactorische toegevoegde waarde

Het produceren van inkten uit vloeistoffen die over het algemeen minder snel in de plunjer van een vulpen terechtkomen dan in het glas of het kopje van de eigenaar, is een specialiteit van de inktfabriek Jansen, die ons om verschillende redenen aanspreekt: Ten eerste is het gebruik van rode wijn als inktkleurstof al sinds de 17e eeuw gangbaar - het was (en is dat waarschijnlijk nog steeds) aanzienlijk kleurrijker dan de pigmenten van de rode houtsoort en aanzienlijk goedkoper dan de karmijn die uit de cochenilleluis wordt gewonnen. Anderzijds beschouwen wij onszelf - in alle bescheidenheid - als behorend tot het schrijversgilde, en het idee alleen al dat de geur van die verkwikkende en bedwelmende elixers, die generaties van dichters en schrijvers hebben gebruikt, de schrijver tijdens zijn favoriete bezigheid omringt, is voor ons een uiterst aangename gedachte. De olfactorische toegevoegde waarde wordt geenszins ten koste van de kwaliteit gekocht. Wat kleurintensiteit en vloei-eigenschappen betreft, doen deze inkten geenszins onder voor inkt op kleurstofbasis - en dit zonder dat verrijking met pigmenten nodig is. De wijn, een Pinot Noir, wordt verschillende keren verhit en gefilterd, de zuren die erin zitten worden gebonden door glycol toe te voegen. Ook de koffie wordt verschillende malen gefilterd, vervolgens ingedikt en met glycolen in de gewenste consistentie gebracht.

Manufactum Vulpen inkt

De bereiding van een werkelijk goede, namelijk kleurschitterende, vloeiend vloeiende en lichtbestendige schrijfinkt voor vulpennen is - vooral als men deze in meer dan alleen de standaardkleuren wil vervaardigen - een bijna alchemistische kunst, omdat elke tint zijn eigen speciale procédé vereist. De oude pigmentinkten (b.v. roet- of pulpinkt) bevatten gedispergeerde vaste bestanddelen; hoewel zij het schrift uiterst lichtecht maken, leiden zij bij gebruik in een vulpen tot afzettingen en verstopping van het inktkanaal en zijn daarom uit den boze. Alleen inkt waarin de kleurstoffen volledig zijn opgelost, is geschikt voor gebruik als vulpeninkt. Wij laten dergelijke inkten voor ons vervaardigen in een fabriek in Rijnland-Palts: De inkten worden in kleine batches (max. 5 l) bereid uit in water opgeloste eersteklas kleurstoffen. Ze behoren tot de beste op de markt, en dat merkt u als gebruiker - aan de ongewoon gelijkmatige en gestage inktstroom (in de inktbak, in de penpunt en op het papier) - aan het feit dat de inkt zeer snel droogt op het papier en - aan het feit dat de vulpen zelfs na een lange periode van rust niet volledig uitdroogt, maar ongewoon snel en zonder problemen kan worden "herschreven". Alle aangeboden inkten kunnen zonder aarzeling worden gebruikt in alle vulpennen met convertor, zuiger, hefboom of andere vulsystemen.

Goede vulpeninkten worden gekenmerkt door een complex samenspel van verschillende factoren. De inktstroom mag niet afbreken bij het schrijven, de inkt mag niet te snel opdrogen op de vulpen, maar mag ook niet uitlopen op het papier. Onze schrijfinkten worden met de hand geproduceerd in zeven schitterende tinten, elk in kleine batches. Twee ervan verspreiden door hun samenstelling een lichte maar aangename geur.

Productinformatie

Artikel nummer 83433

Eigenlijk gemaakt van wijn: doet niet onder voor onze andere schrijfinkten wat betreft kleurintensiteit en vloei-eigenschappen, maar met een stimulerend olfactorisch surplus. Voor vulpennen.

potje van 35 ml met thermohardende dop.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Manufactum

Beleef de producten, die wij op eigen verantwoordelijkheid voor u hebben ontwikkeld - goede dingen, die wij allang zelf op de markt hadden willen zien, maar tot nu toe niet in de kwaliteit konden vinden, die wij u, onze klant, willen aanbieden.

Alle Manufactum-producten
Menu