Menu

Manufactum Reistas

Manufactum Reistas
729,00 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
leeverbaar vanaf eind september, nu beschikbaar voor bestelling
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Alle artikelen in onze Manufactum ledercollectie zijn gemaakt van gelooid rundsleder van runderen uit Zuid-Duitsland. Het leder van deze reistas is een uitzondering: het is extra gerold, en dat bijzonder lang. Hierdoor wordt het "boterzacht" en is de natuurlijke volle nerf duidelijk zichtbaar in het nerfpatroon. Het spreekt vanzelf dat bij zulk leder zorgvuldige afwerking tot in het kleinste detail net voldoende is.

Extra gefreesd en bijzonder zacht: reistas van koeienhuid.

Het leder van deze reistas is bijzonder lang bewerkt om het zijn zachtheid en de duidelijk zichtbare volle nerf in het nerfpatroon te geven. De naden van de tas zijn voorzien van een naad om de vorm te behouden. Het is gevoerd met een slijtvaste, geruite katoenen stof (waarvan het ruitpatroon en de kleur kunnen variëren) en heeft een binnenzak met een koperen ritssluiting. De lederen hengsels zijn gevoerd met een intern katoenen voeringkoord, netjes kruislings aan de zijkanten van de tas gestikt en ook vastgemaakt met een messing klinknagel. De onderkant is verder verstevigd door een inzetstuk van ledervezelweefsel. Door de grote opening - de rits wordt aan de zijkanten omlaag getrokken - is de tas gemakkelijk in te pakken.

Vakmanschap. De Manufactum ledercollectie

Onze ledercollectie wordt gemaakt met gevoel en aandacht voor detail, van het leder tot de laatste naad. De kleine lederwaren zijn ongevoerd; de achterkant van het leder blijft dus "eerlijk" herkenbaar - met zijn natuurlijke onregelmatigheden. Hun naden zijn afgewerkt met een open rand. De huiden zijn afkomstig van Duitse runderen, hoofdzakelijk uit Zuid-Duitsland. Zij worden in Duitsland plantaardig gelooid in vaten, d.w.z. in langzaam ronddraaiende eiken vaten in een looibouillon, waarvan elk van de plantaardige bestanddelen een specifiek effect heeft op het gelooide leder: mimosa, de looistof van de bast van de zwarte acacia, en quebracho-hout geven het leder zijn uitstekende grip, en de looistoffen van de tamme kastanje geven het zijn mooie roodachtige tint. Veel artikelen zijn ook in het zwart verkrijgbaar.

Vullen en smeren. Kabeljauwolie en teer van berkenschors

De afwerking, d.w.z. wat er daarna met het in het vat gelooide leer gebeurt, is het grote verschil met alles wat tegenwoordig gebruikelijk is: om de broosheid uit het 1,5-2 mm dikke leer te halen en het soepel en duurzaam te maken, moet het na het looien worden "geweekt" en ingevet. Om nog maar te zwijgen van de huidige procédés: dit gebeurt al sinds het midden van de 19e eeuw met dierlijk talg, het zogenaamde looivet of "dégras". Wij gaan nog een stap verder terug en nemen onze toevlucht tot de middelen waaraan, volgens kenners, het legendarische oude Ruslandleer zijn reputatie dankt: visolie en houtteer. In de draaiende voller geven de oude vetliquers kabeljauwolie en berkenbastteer het leer een blijvende soepelheid die in de loop van de tijd wordt geperfectioneerd, terwijl de berkenbastteer het leer op een natuurlijke manier impregneert.

Productinformatie

Artikel nummer 76878

Koeienhuid (dikte 1,5-2 mm), plantaardig gelooid, herkomst Duitsland. Voering van 100% katoen, ruitpatroon en kleur variëren, afwijkingen van de foto zijn daarom mogelijk. Alle ritsen (van Riri) zijn gemaakt van messing. Gemaakt in de Tsjechische Republiek.
Breedte 55 cm, hoogte 38,5 cm, diepte 25 cm. Gewicht 1,8 kg.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Manufactum

Beleef de producten, die wij op eigen verantwoordelijkheid voor u hebben ontwikkeld - goede dingen, die wij allang zelf op de markt hadden willen zien, maar tot nu toe niet in de kwaliteit konden vinden, die wij u, onze klant, willen aanbieden.

Alle Manufactum-producten
Menu