Menu
Manufactum

Manufactum Koffie Inkt

Manufactum
Manufactum Koffie Inkt
  € 15,90Basisprijs: € 454,29/lalle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen

  Algemene informatie

  Ontdek een reeks zeer speciale producten die wij speciaal voor u in eigen huis hebben ontwikkeld of verbeterd, zodat wij u altijd het hoogste niveau van materiaal en functionaliteit kunnen garanderen.

  Bedwelmend. Schrijfinkt met olfactorische meerwaarde

  Het produceren van inkt uit vloeistoffen die doorgaans minder snel in de plunjer van een vulpen te vinden zijn dan in het glas of het kopje van de eigenaar, is een specialiteit van Jansenschen Tintenmanufaktur, die om verschillende redenen onze aandacht heeft getrokken: In de eerste plaats is het gebruik van rode wijn als inktverf al sinds de 17e eeuw gebruikelijk - het was (en is waarschijnlijk nog steeds) aanzienlijk kleurrijker dan de pigmenten van de rode wijn en aanzienlijk goedkoper dan de karmijn die uit de cochenilleluis wordt verkregen. Anderzijds beschouwen wij onszelf - met alle bescheidenheid - als behorend tot het schrijversgilde, en het idee alleen al dat de geur van die verkwikkende en bedwelmende elixers, die generaties van dichters en schrijvers hebben gebruikt, rond de scribent zweeft tijdens zijn favoriete bezigheid, is voor ons uiterst aangenaam. De olfactorische toegevoegde waarde gaat geenszins ten koste van de kwaliteit. Qua kleurintensiteit en vloei-eigenschappen doen deze inkten niet onder voor inkten op kleurstofbasis - en dit zonder de noodzaak van verrijking met pigmenten. De wijn, een Pinot Noir, wordt meerdere malen verhit en gefilterd, de aanwezige zuren worden gebonden door toevoeging van glycol. Ook de koffie wordt meerdere malen gefilterd en vervolgens met glycolen ingedikt en op de gewenste consistentie gebracht.

  Manufactum vulpen inkten

  De bereiding van een echt goede, namelijk kleur-briljante, vloeibaar makende en lichtbestendige schrijfinkt voor vulpennen is - vooral als u deze in meer dan alleen de standaardkleuren wilt produceren - een bijna alchemistische kunst, omdat elke kleurschakering zijn eigen procedure vereist. De oude pigmentinkten (bijvoorbeeld roet- of pulpinkten) bevatten gedispergeerde, vaste bestanddelen; hoewel zij het schrift uiterst lichtbestendig maken, leiden zij bij gebruik in een vulpen tot afzettingen en verstopping van het inktkanaal en zijn daarom uit den boze. Alleen inkten waarin de kleurstoffen volledig zijn opgelost, zijn geschikt voor gebruik als vulpeninkt. Wij laten dergelijke inkten voor ons produceren in een fabriek in Rijnland-Palts: De inkten worden in kleine partijen (max. 5 l) bereid uit eersteklas kleurstoffen die in water zijn opgelost. Ze behoren tot de beste op de markt, en dat merkt u als gebruiker - aan de ongewoon gelijkmatige en constante inktstroom (in het inktreservoir, in de penpunt en op het papier) - aan het feit dat de inkt zeer snel droogt op het papier en - aan het feit dat de vulpen zelfs na een lange periode van rust niet volledig uitdroogt, maar ongewoon snel en zonder problemen kan worden "herschreven". Alle aangeboden inkten kunnen zonder meer worden gebruikt in alle vulpennen met converter, zuiger, hefboom of andere vulsystemen.

  Goede vulpeninkten worden gekenmerkt door een complex samenspel van verschillende factoren. De inktstroom mag niet afbreken tijdens het schrijven, de inkt mag niet te snel opdrogen op de vulpen, maar mag ook niet op het papier lopen. Onze schrijfinkten worden met de hand geproduceerd in zeven schitterende tinten, elk in kleine partijen. Twee ervan verspreiden door hun samenstelling een lichte maar aangename geur.

  Productinformatie

  Artikel nummer 83434

   Eigenlijk gemaakt van koffie: doet qua kleurintensiteit en vloeiendheid niet onder voor onze andere schrijfinkten, maar met een stimulerend reukoverschot. Voor vulpennen. Potje van 35 ml met thermohardende dop.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Manufactum

   Beleef de producten, die wij op eigen verantwoordelijkheid voor u hebben ontwikkeld - goede dingen, die wij allang zelf op de markt hadden willen zien, maar tot nu toe niet in de kwaliteit konden vinden, die wij u, onze klant, willen aanbieden.

   Alle Manufactum-producten