Menu

Manicure etui rundleder

Exclusief
Manicure etui rundleder
€ 429,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
momenteel niet beschikbaar
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Exclusief

Er zijn veel manicuretassen, maar u moet op zoek gaan naar exemplaren van fijn, plantaardig gelooid leer, die ook gevuld zijn met nagelverzorgingsinstrumenten van hoge kwaliteit. Wij hebben besloten hiervan af te zien en Dreiturm deze prachtige lederen koffer te laten vullen met in Solingen gemaakte manicure-instrumenten. Je kunt de koffer alleen bij Manufactum krijgen.

In goede staat. Goed verzorgde handen

Onze handen worden elke dag blootgesteld aan een grote verscheidenheid van spanningen. In de zomer is het tuinieren bijzonder zwaar voor hen, zodat de huid droog en gebarsten wordt en er eelt kan ontstaan - verzorging en crème zijn dus nodig. Een goede voorbereiding, bijvoorbeeld in de vorm van handbaden, zorgt voor een zachte en grondige verzorging van huid en nagels. Nog belangrijker zijn scherpe, soepel werkende nagelverzorgingsinstrumenten. In dit lijstje hebben we alles bij elkaar gezet wat je nodig hebt voor een grondige manicure.

Alles bij elkaar. Etui met manicure-instrumenten

De manicurekoffer bevat een nagelriemschaar, een nagelschaartje, een pincet, een saffiervijl met een fijne en grovere zijde, een dubbel instrument met nagelriemduwer en nagelreiniger. Het etui zelf is gemaakt van soepel, zacht nappaleer. Na op plantaardige basis gelooid te zijn, wordt de koeienhuid geanilineerd, waardoor het natuurlijke oppervlak en de mooie diepbruine kleur zichtbaar worden. Het roestvrijstalen frame zorgt voor stabiliteit, en de koffer is gemakkelijk te openen door op de duim te drukken. De manicure-instrumenten zijn afkomstig van de in Solingen gevestigde bestekspecialist Dreiturm, die ze vervaardigt uit mat roestvrij staal en ze gedeeltelijk drop-forceert. Elk exemplaar wordt zorgvuldig gecontroleerd op kwaliteit en scherpte voordat het de fabriek verlaat.

Dreiturm - Manicure-instrumenten uit Solingen

Deze roestvrijstalen manicure-instrumenten zijn afkomstig van de traditionele fabrikant J. A. Schmidt & Söhne in Solingen. Sinds 1856 draagt het bestek het handelsmerk Dreiturm. En tot op de dag van vandaag is het familiebedrijf, opgericht in 1829, niet alleen trouw gebleven aan zijn locatie in Solingen, maar vooral aan zijn handgemaakte productie. Vervaardiging moet hier letterlijk worden genomen, want het meeste werk wordt nog met de hand gedaan. Voor de schaar, bijvoorbeeld, zijn meer dan 80 werkstappen nodig. Van de eerste vormgeving van het onbewerkte stuk in de matrijs, via het harden en temperen, tot het slijpen en afwerken (het fijnslijpen): elk afzonderlijk instrument wordt met bijzondere zorg behandeld en is ontworpen om lang mee te gaan.

Kwaliteit die rendeert

De hoge kwaliteit is onder meer te herkennen aan de assemblage van de schaarhelften (boven- en ondermes) door middel van schroefdraad en schroef, aan de fijne loop en niet in de laatste plaats aan de nauwkeurige sluiting van de snijkanten (waden): deze mogen elkaar slechts op één punt raken en bij gesloten schaar alleen aan de bovenste snijkant; er moet dan een minimale spleet zichtbaar blijven tussen het boven- en ondermes. Bij het openen en sluiten verplaatst de interface zich naar de punt. Bij nagelknippers daarentegen is het andersom: de snijkanten worden bij de laatste knipcontrole zo strak gevijld dat de twee hoeken elkaar slechts op één punt in de punt raken. Daaronder blijft een smalle spleet vrij, die alleen tegen het licht zichtbaar is. Deze sluit volledig wanneer in de nagel wordt geknepen en knijpt de nagel gemakkelijk en schoon af.
Al deze handelingen en de zorg die eraan wordt besteed, vergen tijd en vooral veel intuïtie en ervaring - die geen enkele computer kan vervangen. Dit heeft zijn prijs, maar het loont de moeite omdat het bestek precies werkt en vooral lang meegaat.

Manicure instrumenten. Gemaakt in Solingen

Wat manicure-instrumenten betreft, kan worden gekozen tussen instrumenten van roestvrij staal en instrumenten van koolstofstaal. Koolstofstaal is harder en scherper dan roestvrij staal, dat roestbestendig is. Beide staalsoorten verschillen ook in prijs. Onze manicure-instrumenten worden gemaakt in Solingen, Duitsland. Wij kopen roestvrijstalen instrumenten van Dovo, Dreiturm en Pfeilring, en koolstofstalen instrumenten van Niegeloh. Wij combineren de belangrijkste instrumenten - aangevuld met nuttige accessoires - in manicurekoffers.

Productinformatie

Artikel nummer 205701

Etui van nappa koeienhuid, plantaardig gelooid. Frame van mat roestvrij staal, opener met duimsteun.
Uitgerust met een nagelriemschaar en een nagelschaartje, een pincet (lengte 9 cm), een saffiervijl met een fijne en grovere zijde, een dubbel instrument met nagelriemduwer en nagelreiniger. Alle instrumenten zijn gemaakt van roestvrij staal.
14,5 × 6,5 × 2,5 cm. Gewicht 170 g.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Exclusief bij Manufactum

Wij bieden u een aantal heel bijzondere producten van geselecteerde producenten, die in deze vorm alleen verkrijgbaar zijn bij Manufactum en waarvan wij u een hoogste mate aan materiaalkwaliteit en functionaliteit kunnen garanderen.

Alle exclusieve producten
Menu