Manufactum

Lufft weerkolom

Manufactum
Lufft weerkolom
  € 759,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 20.5.2024 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 3,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Ontdek een reeks zeer speciale producten die wij speciaal voor u in eigen huis hebben ontwikkeld of verbeterd, zodat wij u altijd het hoogste niveau van materiaal en functionaliteit kunnen garanderen.

  Weermeting verticaal. De weerkolom

  Weerzuilen met meetinstrumenten voor luchtdruk, temperatuur en vochtigheid bestaan al sinds de tweede helft van de 19e eeuw in openbare ruimten. In die tijd waren ze getuigen van technische vooruitgang en ontmoetingsplaatsen voor liefhebbers van recreatief weer. In huis daarentegen domineren nog steeds de meetinstrumenten voor het weer, die aan de muur hangen. Toch zou het zinvol zijn ook in de huiselijke omgeving weerkolommen te gebruiken: Er hoeft geen spijker in de muur te worden geslagen en ze kunnen op elk gewenst moment op elke gewenste plaats worden opgesteld.

  Zwabisch instrument, gereconstrueerd in Saksen

  De Fischer Feingeräte GmbH in het Erzgebirge besloot onlangs een dergelijke weerzuil voor woonkamers nieuw leven in te blazen - want ze bestonden wel degelijk. Het Saksische bedrijf, dat al meer dan 60 jaar mechanische weermeetinstrumenten produceert en sinds 2012 ook onder licentie die van de traditionele Zwabische fabrikant Lufft produceert, gebruikte historische Lufft-catalogi uit de jaren 1950. De hier aangeboden weerkolom is een reproductie van een historisch Lufft meetinstrument dat Fischer letterlijk heeft gereconstrueerd (de originele plannen bestaan niet meer) en sinds 2014 produceert - geautoriseerd door Lufft.

  Eenmalige productie. Gemaakt van messing, hout en glas

  Op een klein oppervlak combineert de weerzuil vier instrumenten tegelijk: een aneroïde barometer om de luchtdruk te meten, een bimetaalthermometer om de luchttemperatuur te meten, een hygrometer om de relatieve vochtigheid te meten en een kompas om de windrichting te bepalen. De basis van de zuil is een houten voetstuk, op de onderkant waarvan enkele weerregels staan vermeld. De fijnmechanische meetinstrumenten zitten op de basis, te beginnen met de barometer met een roterende instelwijzer in een behuizing van gepolijst messing. De hygrometer en thermometer zijn ondergebracht in de glazen buis erboven, en het kompas is verwerkt in het messing deksel. De weerzuil wordt individueel vervaardigd na ontvangst van de bestelling. Het wordt met de hand in elkaar gezet, afgesteld, getest en van een serienummer voorzien. In Duitsland is de weerkolom alleen verkrijgbaar bij Manufactum.

  Productinformatie

  Artikel nummer 89096

   Met barometer (meetbereik 740 tot 780 Torr), hygrometer (meetbereik 0 tot 100%), thermometer (temperatuurbereik -18 tot +58 °C) en kompas. Messing, gepolijst en blank gelakt, beukenhout, zwart gebeitst en blank gelakt, glas. Ø 13 cm, hoogte 19 cm. Gewicht 900 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Manufactum

   Beleef de producten, die wij op eigen verantwoordelijkheid voor u hebben ontwikkeld - goede dingen, die wij allang zelf op de markt hadden willen zien, maar tot nu toe niet in de kwaliteit konden vinden, die wij u, onze klant, willen aanbieden.

   Alle Manufactum-producten