Menu
Louis Poulsen

Louis Poulsen Tafellamp Opaalglas PH 2/1

Verchroomd
Louis Poulsen
Louis Poulsen Tafellamp Opaalglas PH 2/1
Verchroomd
  Verchroomd
  € 829,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  We verzenden
  Momenteel niet beschikbaar
  We zijn onze processen aan het verbeteren, dus er kunnen tijdelijk langere levertijden zijn in februari.

  Algemene informatie

  Uit het plafond gehaald

  Omdat tafelarmaturen variabel kunnen worden geplaatst, kunnen ze aangenaam licht leveren waar dat nodig is - daarom bevelen lichtadviseurs ze aan wanneer een harmonieuze spreiding van de lichtniveaus in een ruimte gewenst is. De PH 3/2 en PH 2/1 zijn hiervoor bijzonder geschikt, omdat ook voor deze modellen het volgende geldt: ongeveer 12 procent van het licht dringt door de opalen glazen kappen, die aan de binnenkant door zandstralen zijn gematteerd, en kunnen zo bijdragen tot een ruimteverlichting met een zachte en diffuse lichtverdeling, terwijl het grootste deel van het licht ook naar beneden wordt gericht zonder te verblinden.

  Symbiotische verbinding: Poul Henningsen en Louis Poulsen

  De lampen van de Deense fabrikant Louis Poulsen zijn al tientallen jaren een referentie. Niet in de laatste plaats dankzij Poulsens samenwerking met Poul Henningsen (1894-1967): Henningsen wilde armaturen die absoluut niet-verblindend, indirect licht geven en tegelijkertijd een efficiënte lichtopbrengst hebben; hij verrichtte baanbrekend werk met betrekking tot lichtstructuur, slagschaduwen, reflectie en lichtweergave. Kortom: zijn werk vormt de hoeksteen volgens welke Louis Poulsen vandaag de dag nog steeds armaturen produceert.

  De logaritmische spiraal

  Henningsen bedacht een buitengewoon flexibel verlichtingssysteem waarbij de kap van een armatuur bestaat uit verschillende segmenten die afhankelijk van het doel van de armatuur variëren in grootte, materiaal en oppervlak. Hun verhoudingen zijn afgeleid van de logaritmische spiraal, een veel voorkomende structuur in de natuur - van slakkenhuizen tot lagedrukwervelingen en spiraalvormige sterrenstelsels. Dit ontwerpprincipe slaagt erin het directe licht perfect af te schermen en tegelijkertijd het indirecte licht gelijkmatig te verspreiden.

  Algemene productinformatie

  Productinformatie

  Artikel nummer 69150

   Mondgeblazen tinten van drielaags glas. Voet en standbuis van verchroomd messing. Kunststof kabel met tussenschakelaar, lengte 1,8 m. Eurostekker. Stopcontact G 9 (max. 33 W). Hoogte 35,5 cm, kap Ø 20 cm, voet Ø 12 cm. Gewicht 1,3 kg. Geleverd zonder lamp.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen