Menu

Louis Poulsen Tafellamp Opaal Glas PH 2/1

Hand gepolijst
Louis Poulsen Tafellamp Opaal Glas PH 2/1 Hand gepolijst
Louis Poulsen Tafellamp Opaal Glas PH 2/1
Hand gepolijst
729,00 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen

Algemene informatie

Gevangen uit het plafond

Omdat tafelarmaturen variabel kunnen worden gepositioneerd, kunnen ze aangenaam licht geven waar dat nodig is - daarom bevelen verlichtingsadviseurs ze aan wanneer een harmonieuze spreiding van verlichtingsniveaus in een ruimte gewenst is. De PH 3/2 en PH 2/1 zijn bijzonder geschikt voor dit doel, omdat ook voor deze modellen geldt: ongeveer 12 procent van het licht dringt door de opaalglazen kappen, die aan de binnenkant door zandstralen zijn gematteerd, en kan zo bijdragen tot een zachte en diffuse lichtverdeling in de ruimte, terwijl het grootste deel van het licht ook naar beneden wordt gericht zonder te verblinden.

Symbiotische verbinding: Poul Henningsen en Louis Poulsen

De armaturen van de Deense fabrikant Louis Poulsen zijn al decennialang een referentie. Niet in de laatste plaats dankzij Poulsens samenwerking met Poul Henningsen (1894-1967): Henningsen wilde armaturen die absoluut niet-verblindend, indirect licht leveren en tegelijkertijd een efficiënte lichtopbrengst bieden; hij verrichtte baanbrekend werk op het gebied van lichtstructuur, schaduwwerking, reflectie en lichtweergave. Kortom: zijn werk vormt de hoeksteen volgens welke Louis Poulsen ook vandaag nog verlichtingsarmaturen fabriceert.

De logaritmische spiraal

Henningsen ontwierp een buitengewoon flexibel verlichtingssysteem waarbij de kap van een armatuur bestaat uit verschillende segmenten die variëren in grootte, materiaal en oppervlak, afhankelijk van het doel van de armatuur. Hun verhoudingen zijn afgeleid van de logaritmische spiraal, een wijdverbreide structuur in de natuur - van slakkenhuizen tot lagedrukwervelingen tot spiraalvormige sterrenstelsels. Dit principe slaagt erin het directe licht perfect af te schermen en tegelijkertijd het indirecte licht gelijkmatig te verspreiden.

Algemene productinformatie

Productinformatie

Artikel nummer 69150

Mondgeblazen tinten van drielagig glas. Voet en standbuis van verchroomd messing. Kunststof kabel met tussenschakelaar, lengte 1,8 m. Euro stekker. Socket G 9 (max. 33 W). Hoogte 35,5 cm, kap Ø 20 cm, voet Ø 12 cm. Gewicht 1,3 kg. Geleverd zonder gloeilamp.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu