Menu

Louis Poulsen Hanglamp aluminium PH 5

Nieuw
Louis Poulsen Hanglamp aluminium PH 5
919,00 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 5-6 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Licht, gericht in richting en kleur

Het verlichtingssysteem van Henningsen is voorbeeldig toegepast in de in 1958 geïntroduceerde pendelarmatuur PH 5. Of ze nu hoog in de ruimte hangt of laag boven een tafel, ze verblindt nooit - ongeacht de gekozen lichtbron. De PH 5 - zijn naam dankt hij aan zijn grootste kapsegment, dat een indrukwekkende 50 cm Ø meet - richt het grootste deel van het uitgestraalde licht naar beneden; het trompetvormige bovensegment straalt echter ook een deel van het licht naar de zijkanten uit, waardoor de omgeving indirect wordt verlicht. De uit aluminiumschijven geperste vormstukken van de lampensegmenten worden zorgvuldig gepoedercoat en aan de buitenkant met de hand natgelakt.

Symbiotische verbinding: Poul Henningsen en Louis Poulsen

De armaturen van de Deense fabrikant Louis Poulsen zijn al decennialang een referentie. Niet in de laatste plaats dankzij Poulsens samenwerking met Poul Henningsen (1894-1967): Henningsen wilde armaturen die absoluut niet-verblindend, indirect licht leveren en tegelijkertijd een efficiënte lichtopbrengst bieden; hij verrichtte baanbrekend werk op het gebied van lichtstructuur, schaduwwerking, reflectie en lichtweergave. Kortom: zijn werk vormt de hoeksteen volgens welke Louis Poulsen ook vandaag nog verlichtingsarmaturen fabriceert.

De logaritmische spiraal

Henningsen ontwierp een buitengewoon flexibel verlichtingssysteem waarbij de kap van een armatuur bestaat uit verschillende segmenten die variëren in grootte, materiaal en oppervlak, afhankelijk van het doel van de armatuur. Hun verhoudingen zijn afgeleid van de logaritmische spiraal, een wijdverbreide structuur in de natuur - van slakkenhuizen tot lagedrukwervelingen tot spiraalvormige sterrenstelsels. Dit principe slaagt erin het directe licht perfect af te schermen en tegelijkertijd het indirecte licht gelijkmatig te verspreiden.

Algemene productinformatie

Productinformatie

Artikel nummer 11236

Kappen en pendelophanging van aluminium, poedercoating en natlak aan de buitenkant. Canopy gemaakt van plastic. Schaduw Ø 50 cm, hoogte 26 cm. Gewicht 1,9 kg. Witte textielkabel, lengte 2,6 m. Socket E 27 (max. 75 W). Levering zonder gloeilamp.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu