Louis Poulsen

Louis Poulsen Hanglamp Aluminium PH 5

Louis Poulsen
Louis Poulsen Hanglamp Aluminium PH 5
  € 919,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Licht, gericht in richting en kleur

  Het verlichtingssysteem van Henningsen wordt op voorbeeldige wijze toegepast in de in 1958 geïntroduceerde PH 5 pendelarmatuur. Of deze nu hoog in de ruimte of laag boven een tafel hangt, hij zal nooit verblinden - ongeacht de gekozen lichtbron. De PH 5 - hij dankt zijn naam aan zijn grootste kapsegment, dat een indrukwekkende Ø 50 cm meet - richt het grootste deel van het uitgestraalde licht naar beneden; het trompetvormige bovenste segment straalt echter ook een deel van het licht naar de zijkanten uit, waardoor de omgeving indirect wordt verlicht. De uit aluminium schijven geperste segmenten worden zorgvuldig gepoedercoat en aan de buitenkant met de hand nat geschilderd.

  Symbiotische verbinding: Poul Henningsen en Louis Poulsen

  De lampen van de Deense fabrikant Louis Poulsen zijn al tientallen jaren een referentie. Niet in de laatste plaats dankzij Poulsens samenwerking met Poul Henningsen (1894-1967): Henningsen wilde armaturen die absoluut niet-verblindend, indirect licht geven en tegelijkertijd een efficiënte lichtopbrengst hebben; hij verrichtte baanbrekend werk met betrekking tot lichtstructuur, slagschaduwen, reflectie en lichtweergave. Kortom: zijn werk vormt de hoeksteen volgens welke Louis Poulsen vandaag de dag nog steeds armaturen produceert.

  De logaritmische spiraal

  Henningsen bedacht een buitengewoon flexibel verlichtingssysteem waarbij de kap van een armatuur bestaat uit verschillende segmenten die afhankelijk van het doel van de armatuur variëren in grootte, materiaal en oppervlak. Hun verhoudingen zijn afgeleid van de logaritmische spiraal, een veel voorkomende structuur in de natuur - van slakkenhuizen tot lagedrukwervelingen en spiraalvormige sterrenstelsels. Dit ontwerpprincipe slaagt erin het directe licht perfect af te schermen en tegelijkertijd het indirecte licht gelijkmatig te verspreiden.

  Algemene productinformatie

  Productinformatie

  Artikel nummer 11236

   Kappen en pendelophanging van aluminium, met poedercoating en natlak aan de buitenkant. Luifel van plastic. Kap Ø 50 cm, hoogte 26 cm. Gewicht 1,9 kg. Witte textielkabel, lengte 2,6 m. Stopcontact E 27 (max. 75 W). Levering zonder lamp.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen