Menu

Logmatic splijtapparaat

Logmatic splijtapparaat
94,90 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
leeverbaar vanaf midden oktober, nu beschikbaar voor bestelling
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

In plaats van een splijtende bijl: Logmatic splijtsysteem.

Dit apparaat uit Finland combineert de technologie van de wig met die van de valhamer om een splijtgereedschap van een hogere soort te creëren. Een massieve zuiger loopt in een cilinder met een gesmede splijtwig. De wig wordt geplaatst op de plaats waar het houtblok moet worden gespleten. Met de ene hand wordt de cilinder vastgehouden, met de andere hand wordt de zuiger volledig uitgetrokken en neergelaten; met een slag van 50 cm en een eigen gewicht van ongeveer 3,5 kg drijft hij de wig in het hout (dat goed gedroogd moet zijn) en splijt hij het op betrouwbare wijze. Dit lost verschillende problemen tegelijk op: richten is niet meer nodig omdat de "bijl"-kop precies daar wordt geplaatst waar de boomstam moet worden gespleten. Bovenhands longeren wordt overbodig omdat het vervangen wordt door het omhoog trekken van de plunjer, wat energie bespaart. En tenslotte: het risico op blessures wordt geminimaliseerd omdat de hele beweging te allen tijde onder controle is.

Productinformatie

Artikel nummer 45107

Cilinder (Ø 5 cm) met splijtkop van massief staal. Lengte (tegen elkaar geschoven) 1,1 m. Gewicht van de zuiger ca. 3,5 kg. Totaal gewicht 5,5 kg.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

[an error occurred while processing the directive]

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu