Iris Hantverk

Linnen Theedoek Ruit

Natuur
Iris Hantverk
Linnen Theedoek Ruit
Natuur
  Natuur
  € 37,90
  € 12,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Uitverkocht, niet langer beschikbaar

  Algemene informatie

  Ruiten en diamanten. Voor handen en afwas

  Het linnen voor deze theedoek is gemaakt van het beste Belgische langvezelige vlas. Dankzij het gemiddelde gramgewicht van 272 g/m² is de linnen handdoek geschikt voor zowel vaatwerk als handen, waardoor het een veelzijdige, sterk absorberende hulp in de keuken is. Dat komt omdat linnen van nature vuilafstotend, antistatisch en pluisarm is en bij elke wasbeurt zachter wordt. Vanwege de aanvankelijke stijfheid raden wij aan het twee tot drie keer te wassen voor het eerste gebruik, zodat het zijn volledige absorptievermogen kan ontwikkelen. Het patroon met de ruitjes van verschillende grootte is trouwens een moderne versie van het klassieke "gåsöga" ("ganzenoog"), een traditioneel Zweeds patroon. Visueel vrij eenvoudig, is het complex om te produceren en moet het op een jacquardweefgetouw worden gemaakt. Een ander bijzonder kenmerk zijn de zelfkanten aan de lange zijden van de theedoek. Ze ontstaan wanneer het weefgetouw speciaal wordt ingesteld voor de desbetreffende breedte van het weefsel en de inslagdraad niet gewoon wordt afgesneden, maar eindeloos wordt voortgezet. Op die manier hoeven alleen de bovenste en onderste snijkanten te worden gezoomd.

  Ambacht met traditie. Iris Hantverk

  Penseelmaken is van oudsher een tak van werk waarin blinden en slechtzienden kunnen worden opgeleid. Zo ontstond ook Iris Hantverk aan het begin van de 20e eeuw als een bedrijf opgericht door de Zweedse blindenvereniging, en deze traditie leeft nog steeds voort: ambachtslieden met een visuele handicap in Zweden en Estland maken nog steeds bezems en borstels volledig met de hand. Sinds de jaren vijftig kregen ze staatssteun, maar die werd in 2012 bevroren. Als gevolg daarvan besloot de toenmalige eigenaar Iris Hantverk te verkopen. Richard Sparrenhök en Sara Edhäll, beiden al lange tijd in dienst, hadden hun hart verloren aan de kleine borstelmakerij in Sandsborgsvägen, Enskede, en kochten de werkplaats om het voortbestaan ervan te garanderen. Sindsdien hebben ze hun portfolio uitgebreid en produceren ze functionele artikelen voor het huishouden, de badkamer en de keuken die natuurlijke materialen, solide vakmanschap en een goed ontwerp combineren.

  Productinformatie

  Artikel nummer 207878

   100% linnen. Herkomst België. Basisgewicht 272 g/m². Ingezet 5%. Gemaakt in Zweden. 70 × 50 cm

   Wasvoorschrift

   text
   Normaal proces
   text
   Niet bleken
   text
   Niet drogen in droogtrommel
   text
   Zooltemperatuur ( 200 °C ) maximum
   text
   Professionele droogkuis Mild proce
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen