Menu

Linnen Theedoek Ruit

Grijs
Linnen Theedoek Ruit Grijs
Linnen Theedoek Ruit
Grijs
32,90 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen

Algemene informatie

Rhombs en diamanten. Voor handen en vaatwerk

Het linnen voor deze theedoek is gemaakt van het beste Belgische langvezelige vlas. Dankzij het gemiddelde gramgewicht van 272 g/m2 is de linnen handdoek zowel geschikt voor de vaat als voor de handen, waardoor het een veelzijdige, sterk absorberende hulp in de keuken is. Linnen is namelijk van nature vuilafstotend, antistatisch en pluisarm, en het wordt met elke wasbeurt zachter. Vanwege de aanvankelijke stijfheid raden wij aan het twee tot drie keer te wassen voor het eerste gebruik, zodat het zijn volledige absorptievermogen ontwikkelt.
Het patroon met de ruitjes van verschillende grootte is trouwens een moderne versie van het klassieke "gåsöga" ("ganzenoog"), een traditioneel Zweeds patroon. Visueel vrij eenvoudig, maar moeilijk te vervaardigen en moet op een jacquardweefgetouw worden gemaakt. Een ander bijzonder kenmerk zijn de zelfkanten aan de lange zijden van de theedoek. Zij ontstaan wanneer het weefgetouw speciaal is ingesteld voor de desbetreffende breedte van het weefsel en de inslagdraad niet gewoon wordt afgesneden, maar eindeloos wordt voortgezet. Op die manier hoeven alleen de bovenste en onderste snijkanten te worden gezoomd.

Ambacht met traditie. Iris Hantverk

Penseelmaken is van oudsher een tak van werk waarin blinden en mensen met een visuele handicap kunnen worden opgeleid. Zo ontstond ook Iris Hantverk aan het begin van de 20e eeuw, een bedrijf dat werd opgericht door de Zweedse blindenvereniging, en deze traditie leeft tot op de dag van vandaag voort: ambachtslieden met een visuele handicap in Zweden en Estland maken bezems en borstels nog steeds volledig met de hand. Sinds de jaren vijftig hebben zij overheidssteun gekregen, maar die is in 2012 bevroren. Als gevolg daarvan besloot de toenmalige eigenaar Iris Hantverk te verkopen. Richard Sparrenhök en Sara Edhäll, beiden al lang in dienst, hadden hun hart al lang verloren aan de kleine penseelmakerij in Sandsborgsvägen, Enskede, en kochten het bedrijf ronduit om het voortbestaan ervan te verzekeren. Sindsdien hebben zij hun portfolio uitgebreid en produceren zij functionele artikelen voor het huishouden, de badkamer en de keuken, waarin natuurlijke materialen, solide vakmanschap en goed design worden gecombineerd.

Productinformatie

Artikel nummer 207877

100% linnen. Herkomst België. Basisgewicht 272 g/m². Machinewasbaar tot 60 °C. Ingesteld op 5%. Niet geschikt voor droogtrommel. Gemaakt in Zweden.
70 × 50 cm
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu