Menu

Leren toilettas

Donkerbruin
Exclusief
Leren toilettas
Donkerbruin
  Donkerbruin
  € 179,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Leeverbaar vanaf eind februari, nu beschikbaar voor bestelling

  Algemene informatie

  Exclusief

  Ontdek een reeks zeer speciale producten die wij speciaal voor u in eigen huis hebben ontwikkeld of verbeterd, zodat wij u altijd het hoogste niveau van materiaal en functionaliteit kunnen garanderen.

  Onmisbare reisgenoot. Robuust en compact

  Croots heeft deze toilettas passend bij de Weekender gemaakt in hetzelfde stevige leer en met de typische felrode voering - speciaal voor ons geweven van katoen in plaats van plastic. De toilettas is compact, niet te groot (23 × 14 × 9 cm) en biedt toch voldoende ruimte voor alles wat nodig is voor een weekend of een zakenreis. Het hoofdvak, dat niet verder is onderverdeeld, heeft twee steekzakken over de hele breedte aan de zijkanten. De schouderriem is gemaakt van 3 mm dik tuigleer.

  British Craft. Tassen van Croots

  Het Britse label Croots is een van de lederwarenfabrikanten die in korte tijd de reputatie van een traditioneel bedrijf hebben verworven. Je hebt dus niet altijd eeuwenlange ervaring nodig, maar je moet eerst je vak verstaan en dan de juiste materialen gebruiken. Dat is wat John en Margaret Smith voor ogen hadden toen zij in 1978 onder het label "Field Sports Products" de eerste tassen en koffers voor de jacht en het vissen produceerden: op traditionele wijze en van degelijke materialen zoals sterk tuigleer en robuust katoenen canvas. Later kwamen daar reistassen en kleine lederwaren bij. Toen dochter Jackie en schoonzoon Allistair Croot het bedrijf in 2004 overnamen, veranderden ze niets, behalve de naam. Sindsdien is "Croots" wereldwijd een synoniem geworden voor Brits vakmanschap en degelijke tassen; zelfs de koninklijke familie bezit een paar Croots-tassen. De tassen worden ontworpen en vervaardigd op de locatie van het bedrijf in Malton, North Yorkshire. En ook de materialen komen van het eiland: het weven gebeurt in Keighley, West Yorkshire, het gewaxte katoenen doek is afkomstig van de traditionele Schotse fabrikant Halley Stevensons, het beslag komt uit gieterijen in Walsall, West Midlands, of Sheffield. Alleen de ritsen zijn afkomstig van Riri in Zwitserland. Ten slotte is het leer plantaardig gelooid en afgewerkt in de beste zadelmakerijstijl. Het meeste leer is Engels Bridle Leather, dat vooral wordt gebruikt voor zadels, hoofdstellen en riemen, omdat het nauwelijks afgeeft dankzij een speciaal looiproces.

  Productinformatie

  Artikel nummer 202200

   100% koeienhuid (dikte 1,5 mm), plantaardig gelooid, herkomst Italië. Kleur Donkerbraun. Voering 100% katoen, kleur rood. Draagbeugel van koeienhuid (dikte 3 mm), kleur donkerbraun. Messing ritssluiting van Riri, met leren schuiver. Gemaakt in Engeland.
   23 × 14 × 9 cm. Gewicht 350 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Exclusief bij Manufactum

   Wij bieden u een aantal heel bijzondere producten van geselecteerde producenten, die in deze vorm alleen verkrijgbaar zijn bij Manufactum en waarvan wij u een hoogste mate aan materiaalkwaliteit en functionaliteit kunnen garanderen.

   Alle exclusieve producten
   Menu