Menu
Westermann Lernspielverlage

Legspel Mr Jacob

Westermann Lernspielverlage
Legspel Mr Jacob
  € 49,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 7-8 dagen

  Algemene informatie

  Kleine Mr Jakob. Een kleine man. Een klein kind.

  De figuur van de kleine meneer Jakob met zijn bolhoed op zijn hoofd en de verhalen om hem heen zijn van de hand van Hans Jürgen Press (1926-2002), die niet alleen naam maakte als karikaturist en illustrator, maar ook bekend werd met boeken over natuur- en kennisonderwerpen en met spel- en puzzelboeken, waaronder de kinderboekenklassieker "Die Abenteuer der 'schwarzen hand'" (sic). Zestig jaar zijn verstreken sinds de kleine heer Jakob voor het eerst het daglicht zag in het "Sternchen", de kinderpagina van Magazins "Stern". Maar zijn avonturen, en natuurlijk hijzelf, staan los van tijd en mode; grappig, vol kattenkwaad, fantasierijk, met veel humor en pit lost hij de kleine problemen van het dagelijks leven op zijn eigen manier op.

  Verhalen zonder woorden.

  Zo kort als de avonturen zijn - ze worden elk gepresenteerd op slechts vier afzonderlijke kaarten - elk komt voorbij zonder een woord, zonder een tekstballon. Het aantrekkelijke van het spel ligt dus allereerst in het in de juiste volgorde plaatsen van de op de kaarten afgebeelde scènes, zodat er in eerste instantie een samenhangend plot ontstaat. Dan komt het grijnzen: wanneer goudvissen die in een cirkel zwemmen uit hun aquarium worden losgelaten in de rivier, om vervolgens weer in een cirkel om zichzelf heen te zwemmen; of wanneer meneer Jakob een ijshoorntje-uitbreiding vindt in de vorm van nog meer ijshoorntjes, zodat de giraf in de dierentuin zijn nek niet hoeft te buigen als hij het ijs wil oplikken; of wanneer zijn vindingrijke hond hem erin slaagt Jakobs stoel te bezetten. De moeilijkheidsgraad van de verhalen varieert, maar de plot is altijd duidelijk; ze zijn bijvoorbeeld ook goed om het verloop of de laatste scène te raden.

  Voorzichtig:

  Niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar. Verstikkingsgevaar door kleine onderdelen die kunnen worden ingeslikt.

  Productinformatie

  Artikel nummer 60705

   Vanaf 5 jaar. 160 kaarten (9 x 9 cm) met 40 beeldverhalen van elk 4 kaarten.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen