Menu
Le Klint

Le Klint tafellamp 375

18 cm
Nieuw
Le Klint
Le Klint tafellamp 375
18 cm
  € 449,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  We verzenden
  Op voorraad, levering binnen 8-9 dagen

  Algemene informatie

  Op zijn kop gezet: een klassieker geschikt voor op tafel

  De 375 tafellamp is een herinterpretatie van het iconische model 107 - de hanglamp ontworpen door Esben Klint in 1942, die sinds de introductie het design van Le Klint belichaamt en oorspronkelijk zelfs de achtergrond van het bedrijfslogo vormde. Le Klint heeft hem nu praktisch op zijn kop gezet voor tafelgebruik. Zoals je van Le Klint mag verwachten, zijn de materialen onberispelijk. De lampenkap is gemaakt van handgevouwen papier uit de ambachtelijke papierfabriek Gmund aan de Tegernsee. Het laat het licht door zonder te verblinden en de warme kleur creëert een gezellige sfeer in de kamer. De voet is gemaakt van massief, lichtgekleurd (versie Ø 18 cm) of gerookt (versie Ø 22 cm) eikenhout, aangevuld met een decoratieve ring van geborsteld messing. De 375 tafellamp is verkrijgbaar met kappen in verschillende maten. De twee maten die we aanbieden, staan mooi op het bureau, op de commode (niet alleen) in de gang en op het nachtkastje.

  Le Klint. Scandinavisch in ontwerp, kwaliteit en mentaliteit

  Le Klint is een van de weinige fabrikanten van armaturen met een herkenbare designhandtekening. Het bedrijf, gevestigd in Odense, Denemarken, werd in 1943 opgericht door Tage Klint, zoon van de architect Peder V. Jensen Klint en broer van de meubelontwerper Kaare Klint, en genoemd naar de roepnaam van zijn dochter Lise Le Charlotte Klint. Kenmerkend voor Le Klint is dat het zich niet alleen bezighoudt met eigen ontwerpen, maar ook samenwerkt met gerenommeerde ontwerpers - van wie velen ook de naam Klint dragen.

  Maar er is nog een reden waarom de combinatie van hoofd en hand, traditie en hoogwaardige technologie en Deens design door de jaren en decennia heen heeft geresulteerd in een reeks armaturen van de hoogste kwaliteit. Jan Klint, directeur tot 1989, zette de aandelen van de familie al in 1972 om in een stichting. Op deze manier heeft Le Klint zijn hoge normen en lokale productie in Odense tot op heden kunnen handhaven - onaangetast door goedkope massaproductie, prijs- en loondumping of outsourcing. Op deze manier is Le Klint erin geslaagd de unieke vaardigheden van zijn zeer gespecialiseerde personeel te behouden en zich tegelijkertijd technisch en creatief te ontwikkelen door middel van opleidingen, beurzen en samenwerking met gerenommeerde ontwerpers.

  Het gebruik van gevouwen handgeschept papier als materiaal voor de lampenkappen is een voorbeeld van hoezeer dit van meet af aan toekomstgericht was - dit zorgt voor een specifieke, herkenbare esthetiek en is bovendien ecologisch verantwoord. En ook al worden tegenwoordig niet alle Le Klint ontwerpen geleverd met papieren kappen, er zijn er nog steeds - waaronder die welke wij aanbieden.

  Algemene productinformatie

  Productinformatie

  Artikel nummer 212130

   Voet van eikenhout en messing, kap van handgevouwen natuurpapier. Kunststof snoer (lengte 180 cm) met tussenschakelaar en eurostekker. E14 fitting (max. 10 watt). Geleverd zonder gloeilamp.
   Licht eikenhout. Hoogte 21 cm, kap Ø 18 cm, voet Ø 7,5 cm. Gewicht 390 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen