Menu

Lauscha Reflex Ballen Traditioneel

Ø ca. 8 cm (6 ballen)
Lauscha Reflex Ballen Traditioneel
Ø ca. 8 cm (6 ballen)
€ 42,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
op voorraad, Levering in 4-5 dagen
Gratis verzending! Tot en met 31.10.2022 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 5,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

Algemene informatie

Duizend lichtjes. Boomversieringen met reflex

Lang voordat klatergoud, allerlei soorten kerstballen of zelfs watten de kerstboom sierden, was het de gewoonte om de groene takken vóór de festiviteiten te versieren met knabbels zoals appels en noten. Op kerstavond mocht de boom alleen geplunderd worden. Volgens de legende konden de glasblazers van Lauscha zich in die tijd echter niet zulke dure traktaties veroorloven. Om hun familie een plezier te doen, vormden zij appels en noten uit glas - en zo introduceerden zij de glazen kerstboomversiering in de wereld.
De boomornamenten worden met de mond voor de vlam geblazen en vervolgens van binnenuit gespiegeld door de stukken in een zilveroplossing onder te dompelen. Om het glanzende spiegeleffect op het oppervlak te versterken, begonnen de glasblazers van Lauscha rond 1800 met het tekenen of graveren van een weerspiegeling in de nog hete glazen ornamenten. Deze handgemaakte reflexjuwelen uit Thüringen staan ook in deze traditie. De kerstballen zijn opgehangen aan een metalen oogje, zoals gebruikelijk was rond 1900.

Productinformatie

Artikel nummer 88290

Zilverkleurige glazen bol met een metalen ophanglus. Verkrijgbaar in drie varianten. Geleverd in een kartonnen doos die ook dient voor opslag.
Ø ca. 8 cm. Gewicht ca. 16 g.
Meer artikelen van de fabrikant:
Vraag over het product

Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

Wij helpen graag

Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 26 26 101 of op elk moment info@manufactum.nl

Cadeaubon

Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

Cadeaubon kopen
Menu