Steinbeck

Lamswollen deken Panama weefsel

Beige
Steinbeck
Lamswollen deken Panama weefsel
Beige
  € 189,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Lichtgewicht en verwarmend. Lamswol.

  Als je je hand in deze lichte en fabelachtig zachte deken steekt, geloof je bijna niet dat het wol van een schaap is, zo fijn en soepel is het. Dit komt omdat de gebruikte wol afkomstig is van lammeren: Lamswol wordt verkregen van de allereerste scheerbeurt van de dieren en is met een vezelfijnheid van 21 micron bijzonder zacht en fijn. Voor de deken wordt het lamswolgaren geweven in de zogenaamde Panama weving. Het komt overeen met platbinding, maar in de schering en inslag worden meerdere parallelle draden gebruikt. Zo ontstaat een soort schaakbordpatroon, dat hier dankzij de natuurlijke tinten heel subtiel is en pas bij nadere beschouwing zichtbaar wordt. In beide kleurvarianten van onze lamswollen deken zijn de franjes licht - ze zijn gemaakt van het ongeverfde, lichte scheringgaren. Het geverfde, donkere lamswolgaren wordt gebruikt in de inslag. Na het weven wordt het oppervlak enigszins opgeruwd met behulp van ruimtemachines die zijn getipt met natuurlijke distels, waardoor de deken nog zachter aanvoelt.

  Zwabische ervaring. Noord-Duits terroir.

  De Steinbeck deken wordt vervaardigd in Memmingen, Zwaben. Oorspronkelijk opgericht door de gebroeders Haussmann onder hun naam, kan de deken- en stoffenfabriek terugkijken op bijna 150 jaar ervaring. Tot op heden produceert het in zijn eigen spinnerij, ververij, weverij en afwerkingsfaciliteiten - zowel in Noord-Duitsland als in het hoofdkantoor in Zwaben. Toen Haussmann eind jaren negentig de productie staakte, kon Horst Steinbeck, zelf al lange tijd werknemer, het bedrijf en een deel van het personeel overnemen en zo de schat aan ervaring veiligstellen. Hij moest echter op zoek naar een nieuwe productielocatie - die hij vond in Noord-Duitsland en bracht alle machines daarheen over om de productie op volle kracht te kunnen voortzetten. Tot op heden wordt altijd bijzondere aandacht besteed aan de selectie van de grondstoffen, die hoofdzakelijk afkomstig zijn van kleine Duitse herders of uit Italië.

  Productinformatie

  Artikel nummer 204545

   100% scheerwol. Herkomst Italië. Basisgewicht 243 g/m². Gemaakt in Duitsland. 130 × 190 cm incl. de franjes van 3,5 cm. Gewicht 600 g.

   Wasvoorschrift

   text
   Handwas maximum temperatuur ( 40 °C )
   text
   Niet bleken
   text
   Niet drogen in droogtrommel
   text
   Niet strijken
   text
   Professionele droogkuis Mild proce
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen