Menu

Laacher zeepbakje

Laacher zeepbakje
  € 22,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen

  Algemene informatie

  Eenvoudig en functioneel

  De keramiek werkplaats op Benediktinerabtei Maria Laach bij Andernach is een schat aan oude vormen. Veel dingen zijn in de loop der jaren vergeten, andere, zoals originelen van Theodor Bogler, die er als monnik en kunstenaar woonde, worden zorgvuldig bewaard in archieven. De laatste tijd vraagt men zich steeds vaker af welke van de beproefde, dagelijkse gebruiksvoorwerpen nieuw leven kan worden ingeblazen. Een resultaat van deze overwegingen is dit zeepbakje. Het is met de hand gegoten uit Westerwald klei volgens de klassieke techniek in gipsen mallen, gebakken en voorzien van een transparant, voedselveilig glazuur. De zeep ligt op vijf ribben te drogen.

  Keramiek van Maria Laach

  De productie van keramische voorwerpen heeft een lange traditie op Benediktinerabtei Maria Laach in de Eifel. Het klooster ligt in een streek die al eeuwenlang bekend staat om dit ambacht. Vooral in Maria Laach beleefde het in het begin van de 20e eeuw een nieuwe bloeiperiode dankzij de door Bauhaus opgeleide monnik Theodor Bogler. Nadat het keramiekatelier slechts een schimmig bestaan leidde, werd het enkele jaren geleden heropend. Het wordt momenteel geleid door Fr. Stephan. De meester-keramist Gabi Schöneberger en de porseleinschilder Andrea Lange werken met hem samen. Vandaag wordt er weer gewerkt, zowel klassiek op de draaischijf als in het gietproces dat Bogler heeft opgezet.

  Productinformatie

  Artikel nummer 40790

   Westerwald steengoed, gegoten en transparant geglazuurd. Hoogte 3,5 cm, lengte 14,5 cm, breedte 9,5 cm. Gewicht 290 g, levering zonder zeep.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Goede dingen van kloosters

   Wij brengen levende kloostercultuur uit heel Europa rechtstreeks bij u thuis - in de vorm van smakelijke, verzorgende en met de hand vervaardigde producten die hun waarde in het dagelijkse kloosterleven voor lichaam en ziel allang hebben bewezen.

   Goede dingen van kloosters
   Menu