Menu
Auerberg

Kruk eikenhout

Auerberg
Kruk eikenhout
  € 149,00alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Leeverbaar vanaf begin september, nu beschikbaar voor bestelling
  Gratis verzending! Tot en met 04.06.2023 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 3,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Uit hetzelfde hout gesneden: het kleine broertje van AEKI

  De fabrikant Auerberg, die ook onze kruk AEKI produceert, noemt hem "Little Brother" - wat de vraag oproept over wiens kleine broertje we het hebben. Het juiste antwoord: die van de opstapkruk AEKI. De kleine is uit hetzelfde hout gesneden als de grote (Beierse eik), lijkt er qua lijnen en constructie op en de afmetingen zijn ook gebaseerd op die van de AEKI. De hoogte ervan komt bijvoorbeeld overeen met de hoogte van de eerste trede van de AEKI, en de lengte, 43 cm, met de breedte ervan. Het is ontworpen door de in München gevestigde ontwerper Gerry Kellermann. Het kleine broertje kan worden gebruikt als krukje, opstapje of (klein) bijzettafeltje.

  Radicaal eenvoudig, volledig functioneel: meubels van Auerberg

  Radicale reductie in vorm en materiaal en een volledige focus op functie - dat is de leidraad voor de meubels van Auerberg. Het zijn handgemaakte producten die ver van de industriële normen, ver van de mode en niet beïnvloed door de beperkingen van marketing, in zeer kleine series worden geproduceerd. Achter elk afzonderlijk meubelstuk schuilt de authentieke persoonlijkheid van de betreffende ontwerper - en omdat er geen beperkend programmadictaat is, zijn de productontwerpers alleen gebonden aan hun eigen normen. Daarom zijn alle Auerberg meubelen onmiskenbaar, soms puristisch tot op het bot, uiterst solide qua vakmanschap en dus praktisch gemaakt om eeuwig mee te gaan.

  De meubels worden regionaal vervaardigd in Opper-Beieren, het hout - meestal eiken, essen en beuken - is afkomstig van gecertificeerde, duurzaam beheerde bosbouwbedrijven. Het brein achter Auerberg is Christoph Böninger, ooit een professionele globetrotter, nu een gevestigde design uitgever. Böninger, die zeer goede connecties heeft in designkringen, werkt in München en op zijn boerderij in Auerberg - vandaar de naam van het project - bij Bad Aibling. En hoewel Böninger voor zijn "productlaboratorium" een aantal ontwerpers en architecten om zich heen heeft verzameld - gevestigde grootheden staan op gelijke voet met aanstormend talent - helpt hij zelf ook een handje mee. Soms smeert hij houten meubels en maakt ze verzendklaar. Overigens behoren de AEKI-stapkruk van Gerhardt Kellermann en de "Silent Ladder" van Christoph Böninger zelf, een veelzijdige hybride van trapladder en stille bediende, tot de grootste successen van Auerberg tot nu toe.

  Productinformatie

  Artikel nummer 32019

   Geoliede eik (herkomst Duitsland). Hoogte 23,5 cm, breedte 43 cm, diepte 22 cm. Gewicht 1,9 kg. Max. Max. belasting 100 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen