Menu
Agia Triada

Kretenzische biologische olijfolie

Agia Triada
Kretenzische biologische olijfolie
  € 15,90Basisprijs: € 21,20/lalle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen

  Algemene informatie

  Olijfolie van biologische teelt. Van Kreta

  De Kretenzische olijfolie is over de hele wereld gewild omdat ze meestal van zeer hoge kwaliteit is. Dit wordt ook bewezen door onze olijfolie uit het orthodoxe klooster van Agia Triada. De Koroneiki-olijven gedijen uitstekend in het gunstige klimaat met 3.000 zonuren per jaar en produceren een uitstekend fruitige, zachte olijfolie die als "extra vierge" en biologisch gecertificeerd is.

  Het groene goud. Olijfolie

  Olijfolie heeft een onvergelijkbare rijkdom aan expressie: afhankelijk van de olijfsoort, regio, bodem, oogsttijdstip en leeftijd van de boom variëren smaak, kleur en karakter. Met de hausse van het "groene goud" is echter wat doorgaans gebeurt met olijfolie wanneer een eindige grondstof van de ene op de andere dag oneindig wordt - ze is versneden en gemanipuleerd. Wie geïnteresseerd is in echt goede olijfolie dringt daarom aan op olijfolie van traditionele oliemolens, gerund door oliemolenaars met een kleine capaciteit maar een grote ambachtelijke ethos. Sommige produceren zelfs onder het zegel van beschermde en gecontroleerde oorsprong - DOP (Denominazione di Origine Protetta) in Italië. De olijven voor deze oliën moeten afkomstig zijn uit het genoemde geografische gebied en de olie moet in dit gebied op traditionele wijze worden geproduceerd en voldoen aan duidelijk omschreven kwaliteitsnormen. Om dit te garanderen wordt de productie streng gecontroleerd. Het resultaat: hoogste kwaliteiten, gedifferentieerde, evenwichtige smaken, maar tegelijkertijd kleine opbrengsten en dus kleine hoeveelheden. Wij hebben uitstekende oliën geselecteerd die hun oorsprong bijzonder goed vertegenwoordigen in hun smaakkenmerken.

  Ingrediënten en opmerkingen:

  Gespecificeerd gebruik:

  Organische Extra Vergine Olijfolie

  Ingrediënten:

  Levensmiddelen1. Grade - rechtstreeks uit olijven gewonnen met uitsluitend mechanische methoden. Van gecontroleerde biologische teelt.

  Oorsprong:

  Griekenland

  Organische keuringsinstantie:

  GR-BIO-01

  Verantwoordelijke exploitant levensmiddelenbedrijf:

  Vinolio Creta Company
  73100 Akrotiri - Chania - Kreta
  Griekenland

  Voedingswaarde-etikettering

  Voedingswaarde informatie per100 g
  Energie3700 kJ / 896 kcal
  Fat92 g
  daarvan verzadigde vetzuren14 g
  Enkelvoudig onverzadigde vetzuren72 g
  Meervoudig onverzadigde vetzuren6 g
  Koolhydraten0 g
  daarvan suiker0 g
  Voedingsvezels0 g
  Eiwit0 g
  Zout0 g

  Productinformatie

  Artikel nummer 73227

   Zuurgraad 0,1-0,8%. Fles van 0,75 l.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Goede dingen van kloosters

   Wij brengen levende kloostercultuur uit heel Europa rechtstreeks bij u thuis - in de vorm van smakelijke, verzorgende en met de hand vervaardigde producten die hun waarde in het dagelijkse kloosterleven voor lichaam en ziel allang hebben bewezen.

   Goede dingen van kloosters