Kerzenfarm Hahn

Koolzaad kars Weck® pot

Verbena Mint
Kerzenfarm Hahn
Koolzaad kars Weck® pot
Verbena Mint
  € 17,90alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Herontdekt gewas. Koolzaad

  Als u in april en mei toevallig in Sleeswijk-Holstein bent, rijdt u langs vele gele Koolzaadvelden, die het weidse heuvellandschap bijzonder fraai afsteken. Koolzaad is hier altijd een van de belangrijkste olieleveranciers geweest, maar is ook belangrijk voor de vruchtwisseling in de landbouw, onder meer omdat het infectieketens bij graanziekten kan doorbreken. Terwijl Koolzaadolie tot het midden van de 19e eeuw voornamelijk werd gebruikt voor lampolie of smeerolie voor de industrie en zeepproductie, werd het al snel verdrongen door goedkope brandstoffen en bakolie op basis van aardolie uit het buitenland. Pas sinds de jaren zeventig kan Koolzaadolie ook worden gebruikt als bakolie en diervoeder, dankzij nieuwe cultivars die bijna geen bitter erucazuur meer bevatten. Sindsdien is het areaal gestaag toegenomen en zijn ook de gebruiksmogelijkheden verder ontwikkeld.

  Geurig Koolzaad karsn

  De kaarsenfabrikant Itzehoer produceert deze geurkaarsen op basis van Koolzaadolie. Dit heeft niet alleen het voordeel van een regionale, hernieuwbare grondstof die via korte transportroutes kan worden verkregen, maar de kaarsen zijn zuiver plantaardig, biologisch afbreekbaar en volledig vrij van schadelijke stoffen. Koolzaadwas is ook zeer geschikt als drager voor geuroliën, die, aanvankelijk veilig ingesloten door de was, hun aroma pas ten volle ontwikkelen wanneer de kaars brandt. Hier zijn het pure essentiële oliën die de kaarsen hun aangename geur geven. Ze worden geleverd met een kaarsenhouder in de vorm van een klassieke Weck®-pot met deksel - en zijn dus direct klaar voor gebruik.

  Algemene productinformatie

  Productinformatie

  Artikel nummer 17114

   Geurkaars van Koolzaadwas in een Weck® pot. Met rubberen ring en Weck clips. Hoogte 9 cm, Ø bovenkant 9 cm, Ø onderkant 6,5 cm. Brandt ongeveer 14 uur. Gemaakt in Duitsland.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer 0800 2626101 of op elk moment info@manufactum.nl

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen